Kwetsbaar Real Madrid heeft tegen Girona een Ronaldo-show nodig

Reacties

Real Madrid heeft zondag Girona aan de kant gezet dankzij de productiviteit van Cristiano Ronaldo (6-3). De Portugese ster gaf weer een showtje weg als goalgetter.

Kwetsbaar Real Madrid heeft tegen Girona een Ronaldo-show nodig

Real Madrid heeft alleen nog de Champions League om het seizoen met een hoofdprijs af te sluiten. In eigen land staat De Koninklijke in de schaduw van Barcelona, dat met een straatlengte voorsprong op de aartsrivaal afstevent op de titel. In de lange aanloop naar de dubbele confrontatie met Juventus op het Europese podium begin april werd trainer Zinedine Zidane door Girona gewezen op de kwetsbaarheid van zijn ploeg.

Want de promovendus maakte het Real Madrid in Santiago Bernábeu weer lastig. In de eerste ontmoeting met De Koninklijke in oktober zorgde Girona voor een stunt door na een 0-1 achterstand de winst te grijpen (1-2). Ook in de Spaanse hoofdstad werd een achterstand weggepoetst door Christian Stuani, die na bijna een half uur met een harde kopbal de gelijkmaker op scorebord bracht. Maar dit keer was een nieuwe stunt de promovendus niet gegeven.

Het grote verschil was Ronaldo. In oktober tegen Girona had hij zijn draai nog niet gevonden als goalgetter. In de eerste seizoenhelft kwam hij tot slechts vier treffers, waardoor er vraagtekens achter zijn naam kwamen. Maar de Portugese aanvaller heeft in 2018 alle kritiek doen verstommen. Tegen Girona vervulde hij weer de hoofdrol met zijn vijftigste hattrick in zijn carrière.

Ronaldo opende in de elfde minuut met een schot de score om kort na rust na een fraaie steekbal van Karim Benzema orde op zaken te stellen. De Portugees bereidde de 3-1 van Lucas Vázquez voor, waarna hij zelf weer de trekker overhaalde door uit de rebound de 4-1 te maken. Daarmee kwam de teller in 2018 op twintig treffers, waarvan zeventien in La Liga. Juventus zal beseffen dat het uitschakelen van Ronaldo de sleutel zal zijn voor een succes in de Champions League, al wezen Stuani en Juanpe in de 67ste en 86ste minuut er nogmaals op dat de Madrileense defensie allerminst onfeilbaar is.

Gareth Bale had in de 86ste minuut er al voor gezorgd dat de uitkomst van de Ronaldo-show positief was. Maar het was natuurlijk de Portugees zelf die voor het sluitstuk tekende: 6-3. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.