Kwakkelend Vitesse komt 'cornergoal' maar deels te boven

Vitesse blijft kwakkelen in de Eredivisie. De ploeg van Thomas Letsch speelde zaterdag in eigen huis gelijk tegen Fortuna Sittard. Nikolai Baden Frederiksen maakte de goal voor de thuisploeg, Mats Seuntjens maakte een wel heel bijzonder doelpunt voor de uitploeg.

Vitesse
Vitesse
1 - 1
Fortuna Sittard

Fortuna-topscorer Seuntjens maakte na twee minuten al de openingstreffer. Hij schoot een hoekschop vanaf de linkerkant van het veld direct in het doel.

Na acht minuten leek Seuntjens weer het goudhaantje te worden. Hij scoorde, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vitesse zette daarna aan voor de gelijkmaker. Riechedly Bazoer kreeg van afstand een schietkans en Danilho Doekhi kopte uit een hoekschop bijna raak, maar zijn inzet vloog over het doel van Yanick van Osch.

Tot de rust was Vitesse sowieso dreigender dan Fortuna. Jacob Rasmussen wist zijn ploeg na 35 minuten ook bijna op gelijke hoogte te koppen, maar Van Osch bracht redding. Hij zorgde ervoor dat zijn ploeg met een voorsprong ging rusten.

Frederiksen deed na rust wel wat Rasmussen niet lukte: raak koppen. Hij promoveerde een voorzet van Bazoer tot goal. De thuisploeg gaf daarna extra gas voor de voorsprong. Zo stuitte Oussama Darfalou op Van Osch en schoot Bazoer even later voorlangs. In de slotfase was Vitesse eveneens sterker, maar kon het de mogelijkheden niet omzetten in doelpunten.

Het gelijkspel tegen Fortuna was een primeur, de ploeg uit Arnhem speelde nog niet gelijk in de Eredivisie. Vitesse pakte voor de wedstrijd tegen Fortuna negen punten: het verloor drie keer en het won drie keer. Het contrast met de prestaties in Europa is opvallend. Vitesse plaatste zich voor de groepsfase van de Conference League door Anderlecht te verslaan en NS Mura werd met 2-0 verslagen in diezelfde groepsfase.