Kuwas zet na Heracles-afscheid streep door Gold Cup met Curaçao

Reacties

Brandley Kuwas gaat niet met Curaçao naar het toernooi om de Gold Cup. Het toernooi zou fysiek te zwaar te zijn met het oog op zijn nieuwe avontuur bij Al-Nasr uit Dubai.

Kuwas zet na Heracles-afscheid streep door Gold Cup met Curaçao

'Dit was hem dan in Nederland', zei Kuwas voor de camera's van FOX Sports nadat hij met Heracles Almelo met 3-0 had verloren in het play-offduel met FC Utrecht. 'Drie mooie seizoenen waarin ik geprobeerd heb mezelf beter te maken. Volgens mij is dat wel gelukt. Het was een mooie tijd waarin ik een volwassen voetballer ben geworden. Ik sluit af met een goed gevoel', blikt Kuwas terug op zijn tijd in Almelo. De aanvaller maakt de overstap naar Al-Nasr, waar hij zich in juli moet melden.

Om die reden gaat Kuwas dan ook niet met zijn landgenoten uit Curaçao mee naar de strijd om de Gold Cup, die 15 juni van start gaat. 'Die heb ik afgezegd. Anders worden het voor mij veel te veel wedstrijden achter elkaar. In Dubai is geen winterstop dus dat zal anders veel te zwaar zijn. De bondscoach (Remko Bicentini, red.) begreep het wel. Ik vond het heel jammer, want ik heb ernaar toegeleefd. Het is echt balen, maar je moet volwassen zijn om zo'n keuze te maken. Ik heb alle scenario's bekeken, maar het is nu eenmaal zo. Het doet me pijn, want we hebben iets moois bereikt met het team en dan wil je erbij zijn als de prijzen worden verdeeld', aldus Kuwas. Curaçao begint op 17 juni aan de jacht op de Gold Cup met een wedstrijd tegen El Salvador. Daarna volgen nog groepsduels met Honduras (21 juni) en Jamaica (25 juni).

Wormuth
Waar Kuwas voor komend seizoen vermoeidheid wil voorkomen, was dat volgens Heracles-coach Frank Wormuth voor zijn ploeg al te laat in het uitduel met FC Utrecht. Zijn ploeg bleek niet in staat om de achterstand van het met 0-2 verloren duel in Almelo nog goed te maken dinsdagavond in Stadion Galgenwaard. 'We waren vermoeid, volledig vermoeid. Dit team heeft zó hard gewerkt dit seizoen. Ik ben trots op mijn team. Een fantastisch seizoen komt ten einde en dit seizoen was een geweldige mogelijkheid om weer van te leren voor onze jonge jongens.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.