Kutucu straalt na heerlijke start in Almelo: 'Maar ik had moeten scoren'

Reacties

Ahmed Kutucu heeft zich zaterdagavond direct laten zien bij zijn debuut voor Heracles Almelo. De Schalke-huurling was met een assist op de winnende treffer van Delano Burgzorg van waarde voor zijn nieuwe club. Achteraf stond hij de pers stralend te woord.

Kutucu straalt na heerlijke start in Almelo: 'Maar ik had moeten scoren'
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
1 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Donderdag werd de komst van de twintigjarige spits wereldkundig gemaakt. Vrijdag trainde hij voor het eerste mee en zaterdag maakte hij direct zijn debuut. Kutucu kijkt er met een goed gevoel op terug. ‘Het team was dominant vandaag en speelde goed voetbal. Ik had natuurlijk moeten scoren in de laatste minuut, daar ga ik me nog wel over opwinden vannacht. Maar met de assist ben ik ook hartstikke blij, dat is net zo belangrijk als een doelpunt’, zegt de Duitser met Turkse roots.

‘Ik heb nog maar één dag meegetraind en dan is het natuurlijk zwaar om direct te spelen. Het voetbal in Nederland is natuurlijk een beetje anders dan in de Bundesliga, hier wordt veel meer waarde aan het spel gehecht, terwijl het in de Bundesliga echt om winnen gaat. En het kunstgras is natuurlijk even wennen’, voegt hij toe.

Ook de namen van zijn nieuwe ploeggenoten moet Kutucu nog even oefenen. ‘Daar ben ik nog niet goed in. De meeste jongens noem ik bro. De jongen die gescoord heeft? Iets met een L toch? Delano ja, haha. Ik ben hartstikke blij voor hem dat hij weer gescoord heeft, hij maakte natuurlijk ook al een goal tegen Feyenoord’, weet Kutucu.

‘Ik ben zelf gewoon gelukkig dat ik weer kan spelen. De trainer geeft mij daarvoor de kans. Ik kende hem van naam, omdat hij coach was van Duitsland Onder-20, en heb goed contact met hem. Hij heeft zijn vertrouwen in mij uitgesproken. Heracles heeft scorende spelers nodig, dat weet ik. Alleen scoorde ik niet vandaag’, slaat hij met de nodige zelfspot zijn hand voor zijn gezicht.

Om de vriendelijke spits een beetje uit te dagen, vragen we hem tot slot nog even of hij niet vergeten was hoe het voelt om wedstrijden te winnen. Bij Schalke 04 gebeurt dat de afgelopen jaren immers zelden. ‘That is a bad question!’, reageert hij lachend. ‘We hebben twee weken geleden nog gewonnen! Ik ben een Schalke-man, dat zal ik altijd blijven, mijn vader is mijnwerker in Gelsenkirchen geweest en ik heb daar de hele jeugdopleiding doorlopen. Het is mijn club en ik hoop dat het goed met ze gaat, maar voor mij was het nu belangrijk om te spelen en mezelf te ontwikkelen. Ik ben blij om hier te zijn.’

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Sparta Rotterdam
34
13
8
13
49-48
+1
47
9
Heracles Almelo
34
12
8
14
42-53
-11
44
10
FC Twente
34
10
11
13
48-50
-2
41
11
Fortuna Sittard
34
12
5
17
50-58
-8
41
12
sc Heerenveen
34
9
12
13
43-49
-6
39
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.