Kuipers en Makkelie draaien bovenin mee in scheidsrechtersklassement

Reacties

Zowel Björn Kuipers als Danny Makkelie draait in de bovenste regionen mee in het VI Scheidsrechter van het EK-klassement. Beide Nederlanders floten tot nu toe twee duels.

Kuipers en Makkelie draaien bovenin mee in scheidsrechtersklassement
© Pro Shots

Makkelie had de leiding bij het openingsduel Turkije - Italië (0-3) en Finland - Rusland (0-1) en kreeg gemiddeld een 7. Kuipers fungeerde als scheidsrechter bij Denemarken - België (1-2) en Slowakije - Spanje (0-5) en staat op een 6,75.

Voorlopig wordt de rangschikking aangevoerd door Michael Oliver, wiens moyenne een 7,50 bedraagt. Felix Brych staat tweede met 7,25, voor Makkelie.

Clément Turpin is vooralsnog de hekkensluiter, maar in tegenstelling tot de laagvliegers bij de bondscoaches en de spelers noteert de Fransman geen onvoldoende. Antonio Miguel Mateu Lahoz, die de Champions League-finale tussen Manchester City en Chelsea floot en woensdag een EK-record vestigde door drie strafschoppen toe te kennen tijdens Portugal - Frankrijk, bevindt zich in de onderste regionen.

VI'S SCHEIDSRECHTER VAN HET EK-KLASSEMENT:

Scheidsrechter Gemiddelde
Michael Oliver 7,50
Felix Brych 7,25
Danny Makkelie 7,00
Bjorn Kuipers 6,75
Anthony Taylor 6,75
Sergei Karasev 6,50
Fernando Rapallini 6,50
Cüneyt Çakır 6,25
Carlos Del Cerro Grande 6,25
Daniele Orsato 6,25
Daniel Siebert 6,25
Slavko Vincic 6,25
Antonio Miguel Mateu Lahoz 6,17
Ovidiu Alin Hategan 6,00
Artur Manuel Ribeiro Soares Dias 6,00
Clément Turpin 5,75
Uitleg

Na elke EK-wedstrijd van hun land krijgen arbiters een cijfer, zoals ook spelers (als ze althans minimaal dertig minuten in actie komen) en bondscoaches worden beoordeeld. Op gezette momenten tijdens dit EK publiceren we de tussenstand.

Alle cijfers die we uitdelen zijn te vinden onder de wedstrijdverslagen én in de VI PRO-artikelen waarin we opvallende spelers na een duel uitlichten.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.