Kuijt proeft dubbel respect bij ADO Den Haag: 'Voor de speler en de trainer'

Reacties

Dirk Kuijt staat aan de vooravond van zijn vuurdoop als hoofdtrainer in het betaald voetbal. In aanloop naar de seizoensopener proeft de nieuwe oefenmeester van ADO Den Haag het respect van zijn spelers.

Kuijt proeft dubbel respect bij ADO Den Haag: 'Voor de speler en de trainer'
© Pro Shots

Kuijt debuteert volgende week vrijdag met een op papier lastige uitwedstrijd. ADO gaat dan op bezoek bij degradant Heracles Almelo. De verliezend finalist van de play-offs van vorig seizoen toonde zich slagvaardig op de transfermarkt en haalde donderdag nog Denzel Hall op bij Feyenoord. 'Het helpt wel dat je een voetbalverleden hebt. Dat geldt voor alle jongens die ik gesproken heb', zegt Kuijt in gesprek met ESPN.

'Dat is de manier waarop wij werken. De club kijkt wat past bij deze groep, welke spelers iets zouden kunnen toevoegen aan dit elftal. Daarin heeft de trainer ook een belangrijke taak', vervolgt Kuijt. 'Ik wil elke speler voor ze binnenkomen persoonlijk gesproken hebben. Dat heb ik bij iedereen gedaan en je merkt wel dat er in ieder geval voor de speler Dirk Kuijt een groot respect is. Nu ze bij me op het veld werken, moet ik zeggen dat ze dat ook voor de trainer Dirk Kuijt hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.