FC Den Bosch maakt resoluut einde aan verliesreeks

De achtste speelronde in de Keuken Kampioen Divisie leverde enkele verrassende resultaten op. FC Den Bosch kon zaterdag dan eindelijk weer eens juichen.

FC Den Bosch
4 - 1
TOP Oss
TOP Oss

Na vijf nederlagen op rij heeft FC Den Bosch weer het zoet van de overwinning geproefd. Ten koste van TOP Oss werd de tweede zege van het seizoen geboekt. In De Vliert kwamen de gasten nog het beste uit de startblokken. Maar de goal van Toshio Lake bleek allerminst de voorbode voor een fijne middag. Anass Ahannach, Joey Konings (2) en Ryan Lejte hielpen De Bosch met hun treffers aan de drie punten.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 2
ADO Den Haag

Driemaal bleek scheepsrecht voor Thomas van den Belt. De middenvelder van PEC stuitte in een één-op-één-situatie op keeper Hugo Wentges en kopte uit een corner op de lat, voordat hij de score opende. Apostolos Vellios stuurde Van den Belt weg met een kopbal en stelde hem in staat te scoren. Vlak voor de pauze maakte Thomas Verheydt er 1-1 van toen de bal in het zestienmetergebied prompt voor zijn voeten belandde. Na de onderbreking werd een goal van Vellios afgekeurd wegens buitenspel en trok ADO de wedstrijd naar zich toe door een zeer onhandige actie van Van Hintum, die in zijn eigen doel schoot bij een poging een doelpunt van Xander Severina te voorkomen.

FC Eindhoven
3 - 3
Roda JC Kerkrade

Eindhoven begon nog goed en stond bij de rust op een 2-0 voorsprong. Mawouna Amevor werkte de bal met wat geluk binnen uit een corner en zorgde voor de 1-0. Vijf minuten voor de pauze verdubbelde spits Evan Rottier, die op de positie van de geblesseerde Naoufal Bannis stond, de marge. Collin Seedorf was in de blessuretijd dicht bij de derde treffer, maar doelman Moritz Nicolas stak daar een stokje voor. Clubtopscorer Dylan Vente bracht de spanning na een klein uur terug met zijn zevende goal van het seizoen, maar kort daarna benutte Ozan Kökçü een strafschop die was verkregen na een overtreding van Nils Röseler op Rottier. Uit een scrimmage maakte Jamie Mpie er nog 3-2 van en in de blessuretijd maakte Vente de comeback compleet: 3-3.

Telstar
Telstar
0 - 3
Heracles Almelo

Het stond bij rust nog 0-0, al kreeg met name Telstar goede kansen op een doelpunt in de eerste helft. Koen Blommestijn slaagde er niet in doelman Michael Brouwer te passeren toen hij voor zijn doel opdook; een kopbal van Glynor Plet werd eveneens gepakt door de Brouwer. In de tweede helft brak de in vorm verkerende Emil Hansson de ban met een geplaatst schot in de linkerbovenhoek. Hij was dit seizoen al negen keer betrokken bij een doelpunt. Nikolai Laursen liet na er 0-2 van te maken, maar daar zorgde Rigino Cicilia in de slotfase wel voor. In de blessuretijd verdiende Laursen nog een strafschop, die hij zelf benutte.

Willem II
Willem II
1 - 0
Jong AZ
Jong AZ

Willem II zocht in de openingsfase zonder succes naar het eerste doelpunt. Een hakbal van Freek Heerkens zeilde voorlangs en verder was het aantal kansen zeer beperkt. Ook na de pauze slaagde Willem II er lange tijd niet voldoende in om AZ de wil op te leggen. Een van de beste kansen op de 1-0 was voor Jeremy Bokila, die uit de draai op de bovenkant van de lat schoot. Het duel leek uit te monden in een doelpuntloos gelijkspel, maar de verlossing voor Willem II volgde uit een poeier van Pol Llonch uit de tweede lijn.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
1 - 1
Jong PSV
Jong PSV

Een indraaiende voorzet van Daan Huisman resulteerde al in de vijfde minuut in het openingsdoelpunt van Sven Braken. Het bleek geen opmaat voor een spektakelstuk, want de rest van de eerste helft ging vrij geruisloos voorbij. Ook de tweede helft bleef lange tijd verstoken van grote kansen. In de slotfase bepaalde Simon Colyn de eindstand echter nog wel op 1-1 met een zuiver afstandsschot.

MVV Maastricht
4 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

Mart Remans bracht de thuisploeg op voorsprong met een schot uit de draai tussen drie verdedigers, waarna een hoog schot van Sven Blummel diende als de voortreffelijke afronding van een counter: 2-0. Koen Kostons liet een goede kans op de 3-0 onbenut en aan de overzijde schoot Gabriel Misehouy tegen de onderkant van de lat. Zeven minuten na de rust trof hij de binnenkant van de paal, maar toen zeilde de bal wel binnen: 2-1. Een van richting veranderd schot van Kostons bracht MVV op 3-1. Ruben van Bommel verergerde het Amsterdamse leed kort voor tijd.

NAC Breda
NAC Breda
3 - 1
Jong FC Utrecht

In een aantrekkelijke eerste helft kwamen beide ploegen eenmaal tot scoren. Albert Lottin kopte namens Utrecht raak na een strak genomen corner van Eliano Reijnders, waarna Boyd Lucassen er 1-1 van maakte na een combinatie met Kaj de Rooij. Het van richting veranderde schot van Lucassen leidde zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal in. Zijn tweede viel tien minuten na de pauze uit een voorzet van Jort van der Sande: 2-1. Odysseus Velanas zorgde voor het slotakkoord.

Helmond Sport
2 - 1
FC Dordrecht

Feyenoord-huurling Aliou Baldé scoorde vorige week al tegen FC Den Bosch (2-1 zege) en sloeg ook in Helmond toe. Hij veroverde de bal van de treuzelende doelman Mike Havekotte en schoot raak in een leeg doel. Helmond kantelde de wedstrijd echter. Kort na de pauze maakte de van FC Emmen overgekomen Peter van Ooijen zijn eerste doelpunt voor Helmond (1-1) en vervolgens tekende Martijn Kaars voor de 2-1. De wedstrijd eindigde voor Dordrecht dus in mineur en in het bijzonder voor Baldé, want een onhandige overtreding op Bryan Van Hove aan de zijlijn leverde hem zijn tweede gele kaart op. De wedstrijd werd nog even gestaakt omdat de assistent-scheidsrechter werd geraakt door bier uit het publiek.

De Graafschap
1 - 2
Almere City FC

De Graafschap wist de vorige twaalf thuiswedstrijden niet te winnen. De laatste thuiszege voor die reeks was op Almere City en de bezoekers uit Flevoland leken aanvankelijk opnieuw het juiste medicijn te zijn. Een voorzet van Alexander Büttner resulteerde in een rake kopbal van Charlison Benschop, waardoor De Graafschap na veertien minuten op voorsprong stond. Almere kantelde de wedstrijd echter volledig. Halverwege de tweede helft leidde een vermeende handsbal van Jan Lammers een penalty in van Lance Duijvestijn, die de stand gelijktrok. Anthony Limbombe voltooide de comeback voor Almere.