Kudus opnieuw in Elftal van de Week, ook Senesi verovert plekje

Reacties

Met drie spelers is Ajax de hofleverancier in het Elftal van de Week van de derde speelronde in de Eredivisie. Uiteraard is er een plaats ingeruimd voor Antony, die de Speler van de Week werd naar aanleiding van zijn optreden tegen Vitesse.

Kudus opnieuw in Elftal van de Week, ook Senesi verovert plekje
© Pro Shots

Ook Antony's ploeggenoot Mohammed Kudus, die na drie speelrondes het algemeen klassement aanvoert, is vertegenwoordigd in het dreamteam van deze week. Noussair Mazraoui is de derde Ajacied die is uitverkoren.

De rechtsback van de Amsterdammers vormt een defensie met twee verdedigers die zich afgelopen weekeinde ook in aanvallende zin onderscheidden. Feyenoorder Marcos Senesi imponeerde tegen ADO Den Haag met een wonderschone omhaal en PEC Zwolle-verdediger Yuta Nakayama was bij zo'n beetje elke hoekschop tegen Sparta Rotterdam gevaarlijk. Jeff Hardeveld van Heracles Almelo troeft PSV'er Philipp Max af op de linksbackpositie. Het doel wordt deze week verdedigd door Joël Drommel, die FC Twente na rust op de been hield toen FC Groningen kansen begon te creëren.

Op het middenveld krijgt Kudus assistentie van Clint Leemans, die niet alleen met een dansje indruk maakte tegen Sparta Rotterdam, maar vooral ook met zijn spel. De middenvelder van PEC Zwolle haalde vorige week ook al het dreamteam. Verder heeft alleen Kudus zijn plaatsje weten te behouden. Joey Veerman, die zeer hoge ogen gooit in het klassement, completeert het middenveld.

In de voorhoede is er naast Antony een plek ingeruimd voor Zian Flemming en Václav Cerny. Laatstgenoemde kan terugkijken op uitstekende wittebroodsweken bij FC Twente. Ook vrijdagavond toonde Cerny zijn scherpte in het treffen met FC Groningen. Flemming stond met twee treffers aan de basis van de 3-3 van Fortuna Sittard tegen AZ en de naam van Antony vulden we deze keer als eerste in, gezien zijn status als Speler van de Week.

Elftal van de Week - speelronde 3:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.