Kudus blijft optie voor Ghana ondanks advies Ten Hag

Reacties

Mohammed Kudus neemt mogelijk nog deel aan het toernooi om de Afrika Cup, ook al is de Ajacied nog op de terugweg van een blessure. De Ghanese bondscoach Milovan Rajevac houdt Kudus op stand-by.

Kudus blijft optie voor Ghana ondanks advies Ten Hag

Kudus is geselecteerd voor de 28-koppige selectie, maar nog niet volledig fit. Momenteel is hij op trainingskamp met Ajax in Portugal, waar hij al wel deelneemt aan de groepstraining.

Rajevac wil op Kudus kunnen terugvallen tijdens het toernooi. 'We kennen allemaal de kwaliteiten van Mohammed Kudus, hij is de toekomst van het Ghanese en Afrikaanse voetbal. Hij speelt voor Ajax, een sterk team in Europa. Dus we weten hoeveel hij kan toevoegen aan onze ploeg en zijn bereid te wachten op hem', zei hij tegen 3Sports.

De bondscoach zinspeelt op Kudus tijdens het toernooi naar Kameroen halen. 'Hij kan ons helpen op een bepaald moment, wanneer we denken dat hij fit is', zei Rajevac.

Daar staan ze niet om te springen bij Ajax, lijkt het. 'Als je aan een toernooi mee wil doen, moet je niet alleen blessurevrij zijn maar ook wedstrijdfit. En dat is hij natuurlijk absoluut niet', zei Ten Hag twee weken geleden.

Kudus speelde in de afgelopen anderhalf jaar 29 officiële wedstrijden voor Ajax. In november liep de 21-jarige middenvelder een ribblessure op in een interland met Ghana tegen Zuid-Afrika. Sindsdien speelde hij geen wedstrijd meer.

Afrika Cup

Stand Groepsfase Groep C Afrika Cup 2021 Cameroon

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
5-2
+3
7
2
Gabon
3
1
2
0
4-3
+1
5
3
Comoren
3
1
0
2
3-5
-2
3
4
Ghana
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Meer M. Kudus
Meer over M. Kudus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.