Kudus aast op het gevoel van zijn entree

Reacties

Opgelucht en vol vertrouwen begon Mohammed Kudus aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Ajacied is met doelpunten en overtuigend spel aanwezig tijdens de eerste oefenduels.

Kudus aast op het gevoel van zijn entree
© Pro Shots

Kudus kwam een jaar geleden naar Amsterdam na door Ajax over te zijn genomen van FC Norsjaelland. Zijn start was veelbelovend, maar op 21 oktober sloeg het noodlot toe. In de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool overstrekte hij zijn knie. De twintigjarige Ghanees werd geopereerd en een lange revalidatieperiode volgde. In februari kon de middenvelder voor het eerst weer een reeks wedstrijden spelen, maar hij moest het in de laatste maanden van het seizoen wel veelal doen met invalbeurten.

Voor Kudus betekent de voorbereidingsperiode een frisse start. 'Het gaat hartstikke goed met mijn knie', zegt hij vol overtuiging in een groot interview met VI. 'De voorbereiding tot nu toe verloopt heel goed, maar ik had ook niet anders verwacht. In de laatste maanden van vorig seizoen heb ik me ook goed gevoeld en ben ik steeds sterker geworden.'

Mentaal heeft de zesvoudig international ook geen last meer van zijn blessure: 'Ik denk in het veld totaal niet meer aan mijn blessure, alles gebeurt weer op een natuurlijke manier. Dat voelt heerlijk, ik ben helemaal vrij in mijn hoofd.' Voor Kudus is het gevecht om een basisplaats alweer in volle gang. Vorig seizoen koos Erik ten Hag vaak voor een middenveld met Davy Klaassen als nummer 10 en Ryan Gravenberch en Edson Álvarez daarachter als duo.

Het volledige interview met Mohammed Kudus is te lezen in de nieuwe VI en op VI PRO. Het gaat onder meer over zijn jacht op een basisplaats. 'Het klinkt misschien gek want een voetballer moet voetballen, maar de blessure was goed voor mijn ontwikkeling.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.