Kruys blijft FC Utrecht ook na entree Fraser trouw

Reacties

Rick Kruys gaat ervan uit dat hij ook volgend seizoen op de bank zit bij FC Utrecht. Niet langer als hoofdtrainer, maar als tweede man naast Henk Fraser.

Kruys blijft FC Utrecht ook na entree Fraser trouw
© Pro Shots

Assistent Kruys nam recent de rol van interim-trainer op zich na het ontslag van René Hake. Lange tijd was onduidelijk wat de rol van de interim in het seizoen 2022/23 zou zijn. Kruys heeft er nooit een geheim van gemaakt graag op eigen benen te willen staan en in Utrecht werd hardop nagedacht over een extern traject.

Er werd gesproken over de optie om Kruys te verhuren aan een kleinere club. Hij zou dan ergens anders vlieguren kunnen maken om uiteindelijk op een dag als hoofdtrainer terug te keren in Stadion Galgenwaard. Dat had ook de voorkeur van vader Gert, zo vertelde de oud-trainer vorige week nog in Voetbal International.

Toch lijkt Kruys komend seizoen gewoon terug te keren in zijn rol als assistent. 'De club heeft aangegeven dat ze graag zien dat ik ook volgend jaar deel uitmaak van de technische staf', vertelt Kruys. 'Uiteindelijk is er geen andere club concreet geworden, niet bij mij of bij FC Utrecht. Mijn focus ligt op het hier en nu. Ik wil het beste voor FC Utrecht, we willen de play-offs winnen. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat ik mezelf wil laten zien. Daar ligt de komende weken de focus op. Wat er daarna gaat gebeuren? Ik heb nog gewoon een contract. Normaliter zal ik gewoon terugkeren in mijn oude rol.'

Mede door het aanblijven van Kruys is het nog geen uitgemaakte zaak dat Aleksandar Rankovic met Fraser meekomt naar Utrecht. De nieuwe hoofdtrainer heeft nooit onder stoelen of banken geschoven zijn assistent graag mee te nemen naar Galgenwaard. Maar FC Utrecht beschikt met Sander Keller en Michael Silberbauer op dit moment nog over twee andere assistenten.

Intussen ligt de focus op het seizoenslot. Zoals gezegd is FC Utrecht vooral gefocust op de play-offs. Toch kan het deze week ook nog één plekje stijgen op de ranglijst, ten koste van Vitesse. 'Natuurlijk willen we als zesde eindigen. Dat past bij FC Utrecht', besluit Kruys. 'Daar gaan we gewoon alles aan doen. Het verschil is nu nog maar één puntje.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.