Krul verwijt Benítez en Newcastle gebrek aan respect

Reacties

Tim Krul beseft dat hij geluk heeft gehad met de aanbieding van Brighton & Hove Albion, zeker omdat hij bij Newcastle United was teruggezet naar de reserves. Dat laatste zit de 29-jarige doelman nog altijd niet lekker.

Krul verwijt Benítez en Newcastle gebrek aan respect

Krul speelde maandagavond zijn tweede officiële wedstrijd voor Brighton. Met de Nederlander onder de lat werd in het FA Cup-toernooi met 2-1 gewonnen van rivaal Crystal Palace. In de volgende ronde wacht een duel met Middlesbrough. Van die kansen moet Krul het hebben als reservekeeper, een status die bij Newcastle volgens Benítez te hoog gegrepen was voor de goalie.

In gesprek met The Times vertelde Krul over zijn laatste periode bij Newcastle. Hij keerde daar vorige zomer terug na een huurperiode bij AZ. 'Ik zei tegen de manager "Geef me een kans, ik laat je zien dat ik terug ben." Benítez had andere ideeën en vertelde dat het niet uitmaakte wat ik deed. Zo gaat het, tot op zekere hoogte zijn we als spelers ook maar poppetjes die verschoven worden', aldus Krul.

Wel had de achtvoudig international op meer respect gerekend bij de club waar hij al sinds 2005 onder contract stond. Krul werd naar de jeugdopleiding gestuurd om daar te trainen en was daar ontevreden over: 'Het klopte gewoon niet. Ik denk dat Benítez dat ook wist. Ik zou niet terug moeten zijn gezet naar de Academy. Ik wilde gewoon respect. Laat me minstens met het eerste team meetrainen. Ik had het gevoel dat ik terug was op het niveau waar ik wilde zijn en mensen gingen vragen stellen. Wat is er aan de hand? Waarom is hij teruggezet? Gaat het wel goed met hem?'

Juist daarom is het volgens Krul extra bewonderenswaardig dat Brighton hem een kans heeft gegeven. De Premier League-promovendus huurde de keeper eind augustus en nam hem in september al definitief over, om de leegte achter eerste doelman Mathew Ryan op te vullen. 'Er waren twijfels rond mij, dat was zonde. Gelukkig heeft Brighton daar voorbij gekeken', sloot de ex-Ajacied het onderwerp af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.