Kroos kritisch op kille werkwijze Bayern: 'Ik had meer verdiend'

Reacties

Toni Kroos kijkt met weinig genoegen terug op zijn periode bij Bayern München. De 29-jarige middenvelder van Real Madrid bekritiseert in een documentaire over zijn leven als voetballer de manier waarop de clubleiding met hem omsprong.

Kroos kritisch op kille werkwijze Bayern: 'Ik had meer verdiend'

Kroos maakte in 2006 als zestienjarig talent de overstap van Hansa Rostock naar Bayern en mocht zich een jaar later al melden bij de hoofdmacht, waarvoor hij dat seizoen in totaal twintig keer in actie kwam. Begin 2009 verhuurde de Duitse recordkampioen hem echter voor anderhalf seizoen aan Bayer Leverkusen, zodat de destijds nog altijd maar negentien jaar oude middenvelder meer aan spelen zou toekomen. Dat plan slaagde. Kroos werd basisspeler en international.

'Mij werd heel vaak gezegd hoe goed ik was en hoe ik alles op de juiste manier deed. Maar ik heb weinig gespeeld. Het was mij overduidelijk dat ik meer verdiend had', blikt Kroos jaren later terug op zijn eerste periode bij Bayern. Ook toen hij terugkeerde voelde hij nog altijd weinig waardering. 'Tijdens het ondertekenen van mijn contract kwam Karl-Heinz Rummenige weer met zo'n uitspraak: "Wow, nu heb je toch een mooi contract. Maar dan moet je nu ook wat beter gaan spelen".'

Toni Kroos duelleert in april 2010 als speler van Bayer Leverkusen met Arjen Robben, dan net één seizoen speler van Bayern München.
Toni Kroos duelleert in april 2010 als speler van Bayer Leverkusen met Arjen Robben, dan net één seizoen speler van Bayern München.

Wat dat betreft voelde Kroos zich veel meer op zijn gemak bij Leverkusen, de club waar hij in het seizoen 2009/10 uiteindelijk zijn echte doorbraak beleefde. 'Die ploeg was veel persoonlijker. Ze spraken met elkaar af, gingen samen barbecueën en gingen veel normaler met elkaar om. Het leek in niets op hoe het in München was, daar was alles hem een beetje te chique', zegt zijn moeder Birgit volgens Die Welt in de documentaire over haar zoon die op 4 juli in première gaat.

Fout
Kroos zou in 2014 na het winnen van het WK uiteindelijk naar Real Madrid vertrekken, omdat hij het met Bayern niet eens kon worden over een nieuw contract. President Uli Hoeness gaf later toe dat het een fout was om de international te laten vertrekken. 'Toni is een superspeler. Maar is er geen enkele speler in de wereld die alles alleen kan. Een club moet soms harde beslissingen nemen. Dat was een harde beslissing, maar misschien wel een foute, daar bestaat geen twijfel over.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.