Kroos keihard voor Özil: 'Zijn statement zat vol onzin'

Toni Kroos heeft voor het eerst gereageerd op het statement dat Mesut Özil gaf bij het beëindigen van zijn interlandloopbaan. Özil gaf racisme en gebrek aan respect aan als redenen voor zijn besluit.

Kroos keihard voor Özil: 'Zijn statement zat vol onzin'

Na zijn ontmoeting met de Turkse president Reccep Tayyip Erdogan een aantal maanden geleden kreeg Özil veel kritiek te verduren in Duitsland. De Arsenal-middenvelder had daar meerdere gesprekken over met de Duitse bond, maar beide partijen kwamen er nooit helemaal uit. Özil was daar vervolgens zó klaar mee, dat hij op 29-jarige leeftijd al besloot een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan.

In een zeer uitgebreid statement haalde Özil via social media hard uit naar de DFB en met name bondsvoorzitter Reinhard Grindel. Laatstgenoemde was volgens Özil schuldig aan racisme. Kroos heeft nu in gesprek met Bild gereageerd op dat statement, dat door zijn Duitse ploeggenoot op 22 juli naar buiten werd gebracht.

'Mesut is een gewaardeerde speler bij het Duitse elftal en verdient een beter einde van zijn interlandloopbaan. Ik heb vele jaren met hem samengespeeld en weet dat hij een aardige jongen is', begint Kroos nog sympathiek. 'Maar de manier waarop hij afscheid heeft genomen is niet oké. Het deel van zijn statement dat klopt wordt helaas overschaduwd door een veel groter deel met onzin.'

De beschuldigingen van racisme zijn volgens Kroos niet terecht. 'Ik denk dat hij zelf ook wel weet dat er geen racisme bestaat binnen de DFB. Integendeel, we zijn juist altijd erg begaan met diversiteit en integratie. Mesut was daar een goed voorbeeld van, net als veel andere spelers.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen