Kroatische topclubs azen op PSV-talent Catic

Reacties

Amar Catic staat mogelijk voor zijn eerste buitenlandse avontuur. De 21-jarige aanvaller beschikt bij PSV over een aflopend contract en kan dus transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

Kroatische topclubs azen op PSV-talent Catic
© Pro Shots

De in Tilburg geboren Catic, die Bosnische roots heeft, doorliep de jeugdopleiding van Willem II en maakte in 2010 de overstap naar PSV. Daar maakte hij afgelopen zomer zijn officiële debuut voor de hoofdmacht, in de play-offs van de Europa League tegen Apollon Limassol. Mark van Bommel liet hem later ook invallen in het groepsduel met LASK Linz.

Verder speelde Catic het voorbije seizoen zijn wedstrijden voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Zijn aflopende contract in Eindhoven wordt echter niet verlengd, waardoor hij naar een nieuwe club zal vertrekken. Vanuit het rechterrijtje van de Eredivisie hebben meerdere clubs naar hem geïnformeerd.

Maar volgens Bosnische bronnen is er met name uit Kroatië belangstelling. Regerend kampioen Dinamo Zagreb heeft serieuze interesse, terwijl ook NK Osijek en Rijeka hebben geïnformeerd naar zijn diensten. Zij zien in Catic een interessante speler, aangezien de international van Bosnië-Herzegovina Onder-21 jong en transfervrij is, in Europa heeft gespeeld en - niet onbelangrijk - de taal spreekt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.