Kroatische bondscoach ziet in Marokko zijn Kroatië uit 2018

Reacties

Kroatië kan zaterdag voor de derde keer in zijn historie een WK-medaille pakken, maar moet daarvoor zien af te rekenen met stuntland Marokko. Bondscoach Zlatko Dalic ziet gelijkenissen met zijn eigen land.

Kroatische bondscoach ziet in Marokko zijn Kroatië uit 2018
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
2 - 1
Marokko
Marokko

De Kroaat bereikte voor de tweede opeenvolgende keer de laatste vier op het WK en werd op het persmoment voor de troostfinale gevraagd naar de historische successen van Kroatië. '1998 was zeer speciaal, dat was het begin van de Kroatische voetbalhistorie', vond Dalic. 'Deze groep is tweede geworden in 2018 en we willen opnieuw een medaille pakken. Dat wordt niet makkelijk tegen Marokko', voorspelde de bondscoach van Kroatië.

Dalic heeft al goed gekeken naar Marokko en ziet gelijkenissen met zijn eigen selectie. 'Marokko is de verrassing van dit WK, niemand verwachtte iets van ze. Je kan het wel vergelijken met ons in 2018. Ze verdienden hun plek in de halve finale, ze hebben vertrouwen getankt in het toernooi', doelde de bondscoach op de eerdere wedstrijd die Kroatië en Marokko tegen elkaar speelden. In de eerste wedstrijd van Groep F werd het 0-0.

Kroatië deed in 1998 voor het eerst als onafhankelijk land mee aan een WK en zorgde meteen voor een daverende verrassing door ten koste van het Nederlands elftal het brons te pakken. In 2018 werd de WK-finale verloren van Frankrijk, dat in Qatar opnieuw in de finale staat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.