Kritische Faber legt de bal nadrukkelijk bij spelers van PSV

Ernest Faber vindt dat de spelers van PSV het aan zichzelf te wijten hebben dat de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo uitmondde in een zware opgave in plaats van een ruime overwinning. De trainer van de Eindhovenaren vond dat zijn ploeg de wedstrijd al voor rust had moeten beslissen.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
1 - 1
PSV
PSV

PSV kwam in Venlo niet verder dan een gelijkspel door een extreem late goal van Denzel Dumfries. Volgens Faber was het totaal onnodig dat het zover kwam. 'Gezien de kansen in de eerste helft moet je het afmaken. Daarna maak je het jezelf onnodig moeilijk en mag je nog blij zijn met een punt', reageerde de trainer van de Eindhovenaren na afloop bij FOX Sports.

Vervolgens kreeg Faber de vraag wat hij als keerpunt van de wedstrijd zag. Dat was volgens hem niet de tegentreffer uit een penalty. 'Het keerpunt is dat je negen goede kansen krijgt. Als je die mist, doet dat wat met het elftal. In de rust hebben we het gehad over die teleurstelling en in de tweede helft moet je eigenlijk hetzelfde doen. Maar sommige mensen gingen toch weer hun eigen ding doen.'

'De erfenis van de voorbij maanden is behoorlijk zwaar bij PSV'

En daar was de trainer van PSV niet blij mee. 'We hadden afgesproken veel via de zijkanten te spelen met diepgang uit het middenveld, maar iedereen ging uit positie lopen. En toen we de penalty tegenkregen zag ik ze elkaar weer verwijten maken Maar dat heeft helemaal geen zin. Je moet elkaar aanspreken op wat er is afgesproken. Daar ligt de komende wedstrijden de sleutel.'

Dat zijn spelers een tik hebben gekregen door de slechte periode voor de winterstop, weet Faber de remedie wel voor. 'Dat is niet moeilijk. Als jij vier van de vijf kansen afmaakt, sta je 4-0 voor bij de rust en is het hosanna. Als dat niet gebeurt, is volhouden het enige dat je kan doen. Het is niet dat de spelers het niet kunnen, alleen moet het naar een ander niveau om wedstrijden te winnen.'