Kritiek op WK-bal: 'Gaan minimaal 35 goals van afstand zien'

Reacties

Het is een terugkerend thema voor een eindtoernooi: de WK-bal. De presentatie gaat altijd met sensatie gepaard, maar ook dit jaar is er weer kritiek op het speeltuig.

Kritiek op WK-bal: 'Gaan minimaal 35 goals van afstand zien'

De Telstar 18 van Adidas gaat keepers veel problemen bezorgen, zo stellen de Spaanse doelmannen in gesprek met AS. 'We gaan straks in Rusland minstens 35 doelpunten van afstand zien, want het is onmogelijk om met dit ding te werken', gromt Pepe Reina, die hoogstwaarschijnlijk als tweede keeper meegaat naar het mondiale eindtoernooi.

'De bal kon een stuk beter gemaakt worden', doet ook David de Gea een duit in het zakje. 'Hij voelt heel raar aan.' Reina beaamt dit. 'Er zit iets van een plastic laagje overheen, waardoor de bal heel moeilijk vast te pakken is. Keepers gaan een heleboel problemen krijgen met deze bal.'

Ook buiten Spanje zijn er klachten. Marc-André ter Stegen, die mogelijk eerste keuze is bij Duitsland aangezien Manuel Neuer al wat langer geblesseerd is, ondervond ook al problemen. 'De bal beweegt ontzettend veel, maar ik denk dat we er maar aan moeten wennen. We hebben geen andere optie.'

De nieuwe WK-bal bevat allemaal technische snufjes.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.