Kritiek op Oranje-klant Dilrosun: 'Er wordt te vroeg gejubeld'

Reacties

Hertha BSC-trainer Pál Dárdai heeft Javairo Dilrosun op scherp gezet. De twintigjarige aanvaller, die zich deze maandag voor het eerst bij Oranje meldt, presteert volgens zijn trainer ondermaats.

Kritiek op Oranje-klant Dilrosun: 'Er wordt te vroeg gejubeld'

Dilrosun kwam afgelopen zomer over van Manchester City en maakte indruk tijdens de eerste wedstrijden in de Bundesliga. Dat leverde hem na een eerste oproep voor Jong Oranje ook een uitverkiezing voor het Nederlands elftal op, voor de Nations League-duels met Frankrijk (vrijdag) en Duitsland (maandag).

Maar Dardai relativeert de ontwikkeling van Dilrosun. 'Ik ben blij dat Jeff de nationale ploeg heeft gehaald. Maar ik vind dat er te vroeg gejubeld wordt. Er moet een grens getrokken worden. Wanneer hij tot aan de kerst zo had gespeeld als in de eerste twee, drie wedstrijden, dan was het oké. Maar Jeff moet nog veel dingen veranderen en zich verder ontwikkelen.'

Eind oktober maakte de linkspoot weinig indruk op Dardai in het bekerduel met Darmstadt 98. Daarna viel Dilrosun in tijdens de 0-3 nederlaag tegen RB Leipzig en afgelopen weekend speelde hij de hele wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf (4-1 nederlaag).

'Hij heeft een enorm potentieel en moet ijverig blijven', aldus Dardai. 'Als hij dat doet, kan het wat worden. Maar wat hij in Düsseldorf en Darmstadt heeft laten zien is, is te mager. Hij heeft meer potentie dan wat hij daar liet zien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.