Kritiek op Lang na domme rode kaart: 'Het is sterker dan Noa zelf'

Reacties

Voor Noa Lang eindigde het kalenderjaar zondag op een zeer teleurstellende wijze. De aanvaller van Club Brugge kon het verschil niet maken in de derby met Cercle Brugge en liep door twee gele kaarten, waarvan de laatste na het einde van de wedstrijd werd gegeven, tegen een schorsing aan. Het lijkt Lang allemaal niet bepaald te helpen in zijn jacht op de Belgische Gouden Schoen.

Kritiek op Lang na domme rode kaart: 'Het is sterker dan Noa zelf'
© Pro Shots
Cercle Brugge
Cercle Brugge
2 - 0
Club Brugge
Club Brugge

Lang maakte het hele duel al een geïrriteerde indruk en kreeg in de eerste helft een gele kaart vanwege commentaar op de leiding, het maken van gebaartjes en het wegtrappen van een bal. Na afloop van de 2-0 nederlaag volgde de tweede gele kaart. De officiële reden voor deze prent is niet bekend, maar volgens Het Nieuwsblad werd Lang bestraft wegens het cynisch opsteken van de duim richting scheidsrechter Nicolas Laforge. Die was daar niet van gediend.

Door zijn rode kaart is Lang er op 15 januari niet bij tegen Sint-Truiden en kan hij pas op 23 januari, tegen Standard Luik, weer meedoen. 'Noa Lang heeft zich op een maand zonder wedstrijd getrakteerd', stelt Het Nieuwsblad. De aanvaller stapte haast direct na de verloren derby in het vliegtuig naar Dubai, waar hij vakantie zal gaan vieren.

Het Nieuwsblad claimt iemand 'in de omgeving' van Lang te hebben gesproken over de tweede gele kaart voor de Oranje-international. 'Noa moet daar slimmer in zijn, want eigenlijk was hij al goed weggekomen omdat hij geen geel had gekregen voor spelbederf', citeert de krant. 'De scheidsrechter had hem in eerste instantie beschermd. In plaats van dankbaar te zijn en te zwijgen, was hij toch met hem in discussie gegaan. Het is sterker dan Noa zelf. Maar hij bewijst er zichzelf geen dienst mee.'

In de catacomben liet Lang zich ook weer niet van zijn beste kant zien, door een bordje met daarop het logo van Cercle Brugge van de muur af te trekken. Het Nieuwsblad speculeert dat acties zoals deze Lang behoorlijk in de weg kunnen zitten in de strijd om de Belgische Gouden Schoen, de prijs voor de Speler van het Jaar in de Jupiler PRO League. De trofee ging in het debuutseizoen van Lang in België naar Lior Refaelov van Antwerp.

Het Laatste Nieuws was ook al niet erg te spreken over Lang. 'De Nederlander kon niet beslissend zijn en liep het hele duel te sakkeren, maar slaagde er toch in de spotlights te halen. Twee keer geel pakken zonder overtredingen te maken: dat is op zijn minst opmerkelijk en vooral niet slim', schreef deze krant. 'Verzachtende omstandigheid: Lang werd bij momenten stevig aangepakt door de Cercle-spelers.'

Pro League

Stand Pro League 2021/2022

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Union Sint-Gillis
34
24
5
5
78-27
+51
77
2
Club Brugge
34
21
9
4
72-37
+35
72
3
Anderlecht
34
18
10
6
72-36
+36
64
4
Antwerp
34
19
6
9
55-38
+17
63
5
Gent
34
18
8
8
56-30
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.