Kritiek op keuze voor Pasveer: 'Hij heeft geen staat van dienst'

Reacties

De analisten bij de NOS zijn geen fan van de keuze voor Remko Pasveer als doelman van het Nederlands elftal. De goalie van Ajax start tegen Polen.

Kritiek op keuze voor Pasveer: 'Hij heeft geen staat van dienst'
© Pro Shots
Polen
Polen
0 - 2
Nederland
Nederland

Pierre van Hooijdonk en Rafael van de Vaart zijn kritisch. 'Ik blijf het een verrassende keuze vinden. We hebben Stekelenburg gehad, die plots toch eerste keeper werd. Maar hij had een staat van dienst. Bij Oranje en bij Ajax. Dat geldt voor deze keeper niet', stelt de ex-spits voorafgaande aan het duel in Warschau.

'Ik zie ook niet dat hij eerste keeper op het WK zou kunnen zijn', gaat Van Hooijdonk verder. 'Het is makkelijker keepen als je bij Ajax speelt, je krijgt namelijk niet zoveel te doen. Wat mij opvalt is dat hij vaak achterover valt in de één tegen één. Als ex-spits kan ik zeggen dat ik dat het makkelijkste vond om op af te komen.'

Van der Vaart denkt dat Jasper Cillessen gaat keepen op het WK. 'Je hebt nu geen eerste keeper en daardoor komt deze discussie. Voor iedere keeper is wat te zeggen. In potentie is Justin Bijlow de allerbeste, maar hij heeft niet de ervaring en maakt de laatste tijd wat foutjes. Cillessen doet het goed bij NEC, als je het zo bekijkt gaat hij keepen op het WK. Hij heeft al een WK gespeeld. Je kan dan wel 38 zijn, maar op een WK komt er meer bij kijken', doelt de oud-middenvelder op de leeftijd van Pasveer.

Bondscoach Louis van Gaal nam met Cillessen, Pasveer, Andries Noppert en Mark Flekken vier keepers op in zijn selectie, Justin Bijlow kreeg geen uitnodiging. Tim Krul bedankte voor een penaltytest in de voorbereiding op het duel met Polen en zal er niet bij zijn op het WK.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.