Kritiek op Barça en Frenkie de Jong na heet avondje in Praag

Reacties

De stemming is niet opperbest bij Barcelona na de krappe zege op bezoek bij Slavia Praag in de Champions League. De meeste spelers, waaronder Frenkie de Jong, waren slechts een schim van zichzelf.

Kritiek op Barça en Frenkie de Jong na heet avondje in Praag
© Pro Shots

Barça liet zich verrassen in de Edén Arena. Slavia Praag is de absolute underdog in de Poule des Doods met Internazionale en Borussia Dortmund, maar de Tsjechen stuntten al in Milaan (1-1). Woensdagavond waren ze met fysiek spel opnieuw dicht bij een punt, maar Barça overleefde de hectische slotfase tot teleurstelling van het fanatieke thuispubliek.

'We hadden wat geluk vandaag', erkende De Jong na afloop van de 1-2 zege. 'Ze waren erg goed en wij waren niet goed genoeg. Vooral aan de bal. Dit was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben een uitduel in de Champions League gewonnen. Soms hebben we wedstrijden als deze, maar hopelijk niet te vaak.'

De Spaanse media waren kritisch op De Jong, die de afgelopen weken juist de absolute gangmaker van Barça was. Ze constateerden dat hij in Praag makkelijk uit zijn spel werd gehaald door het onvermoeibare elftal van Slavia, dat liefst zeventien kilometer meer aflegde dan de elf van Barça. De Jong liep de meeste meters van de Spanjaarden en hij werd door de meeste kranten aangewezen als beste middenvelder van Barcelona, maar dat lag ook aan de enorme onmacht van zijn collega's Sergio Busquets en Arthur.

De enige uitblinkers van Barça waren Lionel Messi, die als eerste speler ooit voor het vijftiende Champions League-seizoen op rij scoorde, en doelman Marc-André Ter Stegen. Laatstgenoemde was in tegenstelling tot De Jong niet te genieten. Zoals vaker dit seizoen moest de Duitser als reddende engel optreden. 'We moeten het echt over een aantal dingen hebben', zei hij na afloop. 'Ik ga hier niet zeggen wat, maar er valt veel te verbeteren. Het is meer een interne zaak, dus ik praat liever met de mensen die in het veld staan hierover.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.