Kritiek in Italië zwelt aan: 'Schop Juve, Inter en Milan uit de Serie A'

Reacties

Ook in Italië neemt de kritiek op de drie deelnemers aan de Super League toe. Juventus, Internazionale en AC Milan horen bij de twaalf clubs die de nieuwe competitie opzetten, maar kunnen in eigen land nog niet op veel steun rekenen. Antonio Cassano, die voor beide Milanese clubs speelde, zou graag zien dat de drie deelnemers uit de Serie A worden gezet.

Kritiek in Italië zwelt aan: 'Schop Juve, Inter en Milan uit de Serie A'
© Pro Shots

De mening van Cassano sluit aan bij die van criticasters in Engeland en Spanje, waar men ook vindt dat clubs die willen meedoen aan de Super League uit de nationale competities worden verwijderd. UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin zei iets soortgelijks. 'Het is onmogelijk om na te denken over zo'n competitie. Grote clubs moeten begrijpen dat voetbal van de mensen is', zei Cassano in een online programma met voormalig prof Christian Vieri.

'Kleine clubs moeten niet terzijde worden geschoven', vervolgde Cassano. 'Ik zou de Italiaanse bond willen oproepen om Inter, Milan en Juventus uit de Serie A te schoppen. Laat ze maar in hun eigen competitie spelen en dan zien we wel wat er gebeurt. Het kan niet zo zijn dat twaalf clubs bepalen wat er gebeurt in het voetbal.'

De clubs uit de Serie A hadden maandag een - digitaal - spoedoverleg waarbij de drie Super League-deelnemers aanschoven. Volgens Italiaanse media hebben Inter, Milan en Juventus daarbij aangegeven gewoon door te willen in de Serie A. Ook willen ze blijven meedoen aan de Europese competities van de UEFA, tot de Super League daadwerkelijk begint.

Er is enorm veel kritiek op de Super League-deelnemers, maar financieel zijn de positieve effecten al te zien. De aandelen van Juventus en Manchester United werden maandag flink meer waard nadat het nieuws over de Super League bekend werd. De Italiaanse bank Intesa Sanpaolo becijferde al dat de Super League meer televisiegeld gaat genereren dan de twee miljard van de Champions League, waarbij het bedrag ook nog over 'maar' twintig clubs hoeft te worden verdeeld.

Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.