Krampachtig Roda voorkomt met tiental nieuw bekersprookje VVSB

Roda JC Kerkrade heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi. De Limburgers waren ternauwernood te sterk voor Tweede Divisie-club VVSB: 0-1.

In Noordwijkerhout legden beide ploegen een zeer matige eerste helft op de mat. Al vroeg was de Eredivisionist gevaarlijk met een kopbal op de lat van Tsiy William Ndenge. De hekkensluiter slaagde er niet in om de amateurs met de rug tegen de muur te zetten. Dat zorgde er ook voor dat er een zeer goede mogelijkheid kwam voor de thuisploeg. Na een voorzet van Tommy Bekooij tikte Tim de Rijk de bal op de paal.

Roda JC was gewaarschuwd, want in het seizoen 2015/16 bereikte VVSB de halve finale van het bekertoernooi. Destijds schakelde het in de kwartfinale FC Den Bosch uit, maar het sprookje kwam ten einde tegen FC Utrecht (3-0). Met die stuntploeg-status van VVSB in het achterhoofd, nam Roda vroeg in het tweede bedrijf de leiding. Na een voorzet van Mikhail Rosheuvel kopte Dani Schahin de openingstreffer binnen.

Dit was geen voorbode voor een gemakkelijke bekeravond voor de Limburgers, want na 55 minuten moest de formatie van trainer Robert Molenaar verder met tien man. De doelpuntenmaker ontving zijn tweede gele kaart nadat hij zijn tegenstander lichtelijk opving. Net als in de eerste helft was een gele prent aan de zware kant.

Ondanks het overtal bracht de nummer dertien van de Tweede Divisie Roda JC niet meer in grote problemen. Doelman Hidde Jurjus trad uitstekend op bij een pegel van De Rijk, maar verder kwam de doelman de wedstrijd zonder kleerscheuren door. In de extra tijd redde de PSV-huurling nog op een vrije trap van Vladimir Jozic. Donderdagavond zal tijdens de loting bekend worden wie Roda in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi treft.