Kramer bezorgt PSV volgende dreun na krankzinnig slot

Reacties

PSV is zaterdag tegen een uiterst pijnlijk puntenverlies aangelopen. Michiel Kramer zorgde in blessuretijd voor een compleet onverwacht resultaat voor ADO Den Haag.

Kramer bezorgt PSV volgende dreun na krankzinnig slot
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
2 - 2
PSV
PSV

Na de bekeruitschakeling door Ajax was de blik gericht op de Eredivisie, waar PSV volgens trainer Roger Schmidt moest 'overpresteren' om een serieuze gooi te kunnen doen naar de titel. De Duitser achtte het op bezoek bij ADO Den Haag echter opportuun om enkele basiskrachten rust te gunnen.

In de Hofstad leek die keuze alleszins te billijken gezien de stortvloed aan grote kansen in de eerste 25 minuten voor onder anderen Donyell Malen en Eran Zahavi. Philipp Max kreeg in de negentiende minuut de grootste kans. De linksback mocht vanaf elf meter aanleggen na een knullige overtreding van Bobby Adekanye op Timo Baumgartl. De penalty was niet besteed aan de Duitser, die de bal over en naast het Haagse doel schoot.

In de 27ste minuut hadden de Eindhovense gasten meer redenen om zich achter de oren te krabben. De PSV-defensie ging te lichtvaardig te werk bij een zeldzame Haagse aanval. Nota bene Adekanye profiteerde dankbaar van de geboden ruimte en prikte de bal achter doelman Yvon Mvogo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door deze zeer onverwachte Haagse voorsprong moest PSV nog naarstiger op zoek naar een doelpunt. ADO-doelman Martin Fraisl had in de eerste helft de nodige Eindhovense goals voorkomen, maar moest in de 51ste minuut een antwoord schuldig blijven op een inzet van Malen; 1-1.

De Oranje-international, die beteuterd had toegekeken hoe Max de penalty voor zijn rekening had genomen, revancheerde zich met de gelijkmaker voor de gemiste kansen in de eerste helft. Het was bovendien de eerste noodzakelijke stap op weg naar een Eindhovense ontsnapping.

Makkelijk ging het PSV niet af in Den Haag, waar de thuisploeg met kunst- en vliegwerk een tweede treffer probeerde te voorkomen. Schmidt bracht Mo Ihattaren als verse kracht voor de basisdebutant Yorbe Vertessen. Ook op de tot bankzitter degradeerde Mauro Júnior en Denzel Dumfries werd een beroep gedaan om een uitglijder te voorkomen. 

Die uitglijder leek PSV bespaard te blijven. Na een voorzet van Ihattaren ging ADO-verdediger Jamal Amofa in de fout. Malen maakte in de 76ste minuut dankbaar gebruik en zette de Eindhovense formatie op voorsprong. Maar in blessuretijd zorgde Kramer met een omhaal voor een compleet onverwacht sluitstuk van het duel in de Hofstad.

Door het resultaat dreigt PSV verder achterop te raken in de titelstrijd met Ajax, dat later vanavond met een zege op tegen Heracles Almelo de voorsprong kan vergroten. Met het oog op de naderende Europese ontmoeting met Olympiakos Piraeus was het ook een pijnlijke avond voor PSV.

ADO Den Haag Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.