Kramer accepteert schorsing en biedt excuses aan

Reacties

Sparta Rotterdam heeft de schorsing van Michiel Kramer geaccepteerd. De 29-jarige spits is daardoor zeven duels uitgesloten.

Kramer accepteert schorsing en biedt excuses aan

Tijdens het duel met Vitesse van afgelopen zaterdag (7-0) kwam Kramer met Alexander Büttner in botsing, waarna eerstgenoemde zijn noppen in het gezicht van de linksback zette. Scheidsrechter Kevin Blom gaf hem daarvoor direct rood.

Maandagmiddag kwam de aanklager met een schikkingsvoorstel van liefst zeven wedstrijden, dat nu dus door Sparta is geaccepteerd. Dat betekent dat Kramer dit seizoen hoe dan ook niet meer in actie komt voor de Rotterdammers. Het huidige Eredivisie-seizoen duurt namelijk nog drie wedstrijden, daar kunnen nog vier duels in de play-offs om promotie/degradatie bijkomen.

Op de clubsite van Sparta heeft Kramer ook gereageerd: 'Mijn reactie naar Alexander Büttner was verkeerd. Ondanks dat het een duel was waarin ik een elleboog op mijn lip kreeg moet je niet zo reageren en hier bied ik mijn excuses voor aan.'

Ook algemeen directeur Manfred Laros heeft gereageerd: 'Deze straf is fors. Wij accepteren een dergelijke reactie echter niet en gaan daarom mee in het voorstel van de tuchtcommissie. We hebben met Michiel gesproken en hij heeft spijt van zijn reactie. Hij heeft hier de club en het team mee benadeeld. Voor de club is deze zaak nu afgedaan en gaat de focus volledig op de laatste drie competitiewedstrijden, te beginnen met de belangrijke thuiswedstrijd tegen NAC aanstaande woensdag.'

Bekijk hieronder de beelden van het incident:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.