Krakers in de eerste weken: volledige Premier League-schema bekend

Reacties

Het programma voor het volgende seizoen in de Premier League is bekendgemaakt. Op 9 augustus rolt de bal weer in de Engelse competitie, 89 dagen na de laatste speelronde van afgelopen seizoen. Champions League-winnaar en runner-up Liverpool trapt het seizoen af tegen promovendus Norwich City, waar Tim Krul onder contract staat.

Krakers in de eerste weken: volledige Premier League-schema bekend

Het belooft een bijzonder seizoen te worden in Engeland. Allereerst omdat de VAR voor het eerst zijn intrede doet op het hoogste niveau in Engeland, maar ook omdat er zowaar een winterstopje is voor de Premier League-clubs.

Vorig jaar besloot de Engelse voetbalbond het hectische speelschema aan te passen. In februari 2020 is er een voetballoze periode, waarin een normale speelronde wordt opgedeeld in twee delen. De ene helft van speelronde 26 wordt op 8 februari afgewerkt, de andere helft op 15 februari. Daardoor hebben alle clubs straks richting het einde van het seizoen wat extra rust. Met deze maatregel hoopt de FA onder andere dat de nationale ploeg beter presteert op eindtoernooien.

De eerste speelronde van de Premier League bevat meteen een kraker. Manchester United ontvangt op 11 augustus Chelsea. Kampioen Manchester City opent het seizoen met een uitwedstrijd tegen West Ham United. In de eerste weken van de Premier League is het sowieso genieten. In speelronde twee staan Man City en Tottenham Hotspur tegenover elkaar, in speelronde drie wordt Liverpool - Arsenal afgewerkt en in speelronde vier komen Arsenal en Tottenham tegen elkaar uit. De laatste speelronde van de Engelse competitie wordt op 17 mei afgewerkt.

Het volledige schema is te vinden op de site van de Premier League. 

De eerste speelronde van de Premier League 2019/20/
De eerste speelronde van de Premier League 2019/20/
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.