Kovacic krijgt zijn zin met overstap naar Chelsea

Reacties

Mateo Kovacic speelt dit seizoen op huurbasis voor Chelsea. De middenvelder wisselt van club met Thibaut Courtois, die donderdag zijn transfer naar Real Madrid afrondt.

Kovacic krijgt zijn zin met overstap naar Chelsea

Met zijn overstap naar Chelsea komt de wens van Kovacic uit. De Kroaat wil namelijk meer speeltijd en daar kreeg hij in Madrid geen garantie op. De 24-jarige Kovacic had te maken met stevige concurrentie bij De Koninklijke, in de vorm van Casemiro, Marcos Llorente, Toni Kroos, Luka Modric en Dani Ceballos.

Op het middenveld van Chelsea is het ook behoorlijk druk. Kovacic moet met Jorginho, N'Golo Kanté, Tiemoué Bakayoko, Cesc Fàbregas, Danny Drinkwater, Ruben Loftus-Cheek en Ross Barkley gaan uitmaken wie er een basisplaats krijgen. Kovacic lijkt echter bepaalde garanties te hebben gekregen. 

Kovacic is afkomstig uit de jeugd van Dinamo Zagreb en stapte in 2015 voor 31 miljoen euro over van Internazionale naar Real Madrid. De Kroaat kwam op 24-jarige leeftijd al 46 keer in actie voor de nationale ploeg. In de WK-finale tegen Frankrijk deze zomer kwam Kovacic niet in actie.

Spelersprofiel

M. Kovačić


Geboortedatum:
6 mei 1994
Leeftijd:
29
Geboorteplaats:
Linz
Nationaliteit
Kroatië
Lengte:
1,77 m
Gewicht:
78 kg
Huidige club:
Manchester City
Nationaal team:
Kroatië
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.