Kovac wekt woede van op Ten Hag hopende Bayern-aanhang

Reacties

Voor Niko Kovac is het zaak zaterdag met Bayern München overtuigend voor de dag te komen. Door opmerkingen over de fans van Eintracht Frankfurt ligt de trainer nog meer onder vuur.

Kovac wekt woede van op Ten Hag hopende Bayern-aanhang
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
5 - 1
Bayern München
Bayern München

Kovac ligt al sinds zijn entree vorig seizoen onder een vergrootglas bij Bayern München. Nu zwelt de onvrede over de Kroaat weer aan. Zijn omgang met clubhelden als Thomas Müller, zijn manier van communiceren, zijn gebrek aan tactische durf; het zijn een paar pijnpunten die ook intern voor onrust zorgen. Er wordt al gespeculeerd over wie hem moet gaan vervangen bij de Beierse grootmacht, waarbij ook de naam Erik ten Hag is gevallen.

Kovac maakte zich deze week ook niet populairder bij de Bayern-achterban. Na de ontsnapping aan een bekerblamage tegen VfL Bochum keek hij vooruit naar de confrontatie met zijn oude club Eintracht Frankfurt. Daarbij sprak hij zijn bewondering uit over 'de beste fans van Duitsland'. Hij had het over die van Eintracht.

En dat zorgde voor ongenoegen en onbegrip bij de Bayern-aanhang. Maar Kovac bleef bij zijn lof voor de Eintracht-fans. 'Ik heb de Europa League-kwalificatieduels van Frankfurt gezien. Ik vond die fanchoreografie op de tribunes mooi. Dat was een schitterend beeld. Daaraan refereerde ik. Ik vind dat niet verwerpelijk.'

Kovac wilde de eigen Bayern-fans allerminst diskwalificeren. 'Ik moet zeggen dat wij ook klasse-fans hebben. Dat heb ik ook vorig seizoen gemerkt. Ook bij de laatste wedstrijd tegen Eintracht werd mijn naam gescandeerd.' De vraag is of dat zaterdag weer gebeurt, hij heeft immers de Bayern-fans in hun ziel geraakt. En die hebben toch al hun twijfels over Kovac. Dat bleek ook bij een peiling onder de Beierse aanhang, die een duidelijke voorkeur heeft voor Ten Hag als nieuwe trainer. Een derde ziet in de Ajax-trainer de man die Bayern weer de glans moet geven die onder Kovac aan erosie onderhevig is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.