Kovac borduurt voort op werk Van Gaal en rekent op Lewandowski

Reacties

Niko Kovac heeft maandagochtend zijn eerste persconferentie als trainer van Bayern München gegeven. De oud-speler van de Duitse recordkampioen sprak over zijn plannen, de rol van Arjen Robben en de toekomst van Robert Lewandowski.

Kovac borduurt voort op werk Van Gaal en rekent op Lewandowski

Bayern strikte Kovac als opvolger van de 73-jarige Jupp Heynckes. De 46-jarige trainer, die zijn broer en assistent Robert Kovac meeneemt van Eintracht Frankurt, vertelde blij te zijn om weer terug te zijn en hoopt de club terug te betalen voor het in hem geuite vertrouwen. Daarbij krijgt Kovac per 1 september ook de hulp van de ervaren Peter Hermann (66), vorig seizoen al aan de staf toegevoegd door Heynckes. Hermann had deze zomer eigenlijk afscheid genomen om privéredenen.

Over zijn doelstelling was Kovac duidelijk: 'We willen proberen iedereen beter te maken. Lukt dat, dan zie ik zeker mogelijkheden dat we hier en daar een beker winnen. Dat is uiteindelijk toch waarvoor we hier zijn: prijzen pakken.' Met welk voetbal Bayern dat moet doen, heeft Kovac duidelijk voor ogen. 'Bayern heeft sinds de periode onder Louis van Gaal een eigen speelstijl. Die willen we behouden, maar zullen we waar nodig aanpassen, bijvoorbeeld tijdens een wedstrijd.'

Robben
Daarin is ook onder Kovac plaats voor routiniers Franck Ribéry en Arjen Robben, die hun contract met een jaar verlengden. 'Dat zijn twee spelers van wereldklasse, die voor Bayern veel hebben betekend. Het zijn twee impulsieve mensen, maar ik weet hoe zij denken. Ik zal met hen in gesprek gaan en hen vertellen hoe belangrijk ze zijn. Het zijn leidersfiguren, modelprofs. Ze werken dagelijks hard aan zichzelf, soms misschien wat te hard. Ik verheug me op de samenwerking.'

Ook Serge Gnabry werd maandag voorgesteld. Bayern nam de 22-jarige vleugelaanvaller vorig jaar al over van Werder Bremen, maar stalde hem vervolgens bij 1899 Hoffenheim.
Ook Serge Gnabry werd maandag voorgesteld. Bayern nam de 22-jarige vleugelaanvaller vorig jaar al over van Werder Bremen, maar stalde hem vervolgens bij 1899 Hoffenheim.

Kovac hoopt ook samen te werken met Robert Lewandowski. De Poolse topspits maakte zijn vertrekwens kenbaar bij de clubleiding, maar de nieuwe trainer van Bayern is vastberaden Lewandowski bij Bayern te houden, zoals hij de selectie sowieso zoveel mogelijk intact wil houden. 'Ik heb met hem gebeld en hij weet hoe ik erover denk. Ik vind hem een spits van wereldklasse die in de toekomst nog veel kan betekenen voor de club. Ik hem gezegd hoe belangrijk hij voor mij en de ploeg is.'

Ook over de toekomst van Jérôme Boateng wordt veel gespeculeerd, maar Kovac sprak nog niet met de Duitse verdediger. 'Ik heb buiten Lewandowski verder alleen met Manuel Neuer gesproken, maar ik had in Frankfurt ook al een Boateng. Het zijn allebei mooie figuren. Zo blij als ik met Kevin-Prince was in Frankfurt, zo blij zal ik in München zijn met Jérôme', vervolgde de coach, die de toekomst van andere spelers als Juan Bernat, Arturo Vidal en Thiago Alcântara open liet.

WK
In Duitsland is de uitschakeling in de groepsfase van het WK uiteraard nog altijd voer voor discussie. Het gaat ook Kovac aan, omdat Bayern hofleverancier was met acht spelers. 'Natuurlijk is het spijtig dat de nationale ploeg zo vroeg is uitgeschakeld. De internationals zullen op 25 juli terugkeren.' Over hun motivatie maakt Kovac zich geen zorgen. 'Dat zal geen probleem zijn. De teleurstelling zullen ze tijdens hun vakantie verwerken, daarna zullen ze weer gemotiveerd zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.