Kou is niet uit de lucht: ongemakkelijke ontmoeting tussen Laporta en Koeman

Reacties

Barcelona heeft maandagavond stilgestaan bij de winst van de eerste Europa Cup 1, dertig jaar geleden op Wembley. De aanwezige Spaanse media waren vooral benieuwd naar de ontmoeting tussen Ronald Koeman en Joan Laporta. Die verliep vrij ongemakkelijk.

Kou is niet uit de lucht: ongemakkelijke ontmoeting tussen Laporta en Koeman
© Pro Shots

Koeman was tot eind oktober de hoofdtrainer bij Barcelona, waar hij uiteindelijk werd weggestuurd door de teruggekeerde voorzitter Laporta. Het ontslag van de Nederlander hing op dat moment al een tijdje in de lucht. Koeman baalde flink van het gebrek aan steun van de preses. 'Ik voelde wel dat ik niet zijn trainer was en dat heeft hij ook laten blijken', zei hij in de Videoland-productie Força Koeman.

In 1992 maakte Koeman als speler het winnende doelpunt in de Europa Cup 1-finale tegen Sampdoria. De Nederlander was maandag dan ook aanwezig bij het evenement dat was georganiseerd om dit succes te vieren, evenals Laporta. De twee kwamen elkaar dan ook tegen en het was duidelijk dat er nog sprake is van spanningen. Koeman en Laporta schudden elkaar kort de hand en gingen vervolgens zonder verdere interactie hun eigen weg.

Xavi, de coach die Koeman opvolgde bij Barcelona, was ook op het evenement aanwezig. De ontmoeting tussen de voormalig topspelers verliep een stuk gemoedelijker: Koeman had alle tijd voor een amicaal praatje met de hoofdtrainer.

Koeman heeft inmiddels alweer een nieuwe baan gevonden: na het aankomende WK in Qatar zal hij Louis van Gaal opvolgen als bondscoach van het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.