Kortom - Vermaelen lang uit roulatie, Oranje Vrouwen naar Utrecht

In onderstaand overzicht lees je de hele dag door een korte weergave van nieuwtjes uit de internationale en de vaderlandse voetbalwereld.

• De defensieve problemen van Barcelona zijn een stuk groter geworden na de diagnose van Thomas Vermaelen • De Belgische verdediger staat zes weken aan de kant met een dijbeenblessure • Ook Samuel Umtiti is de komende periode niet inzetbaar voor Barça •

• De Galgenwaard is het strijdtoneel voor de WK-kwalificatiewedstrijd tussen de Oranje Vrouwen en Zwitserland • Op 9 november ontvangen de Leeuwinnen de tegenstander in het stadion van FC Utrecht • 13 november staat de return in Zwitserland op het programma • De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor het WK 2019 in Frankrijk •

• Wales kan dinsdag in de Nations League-wedstrijd tegen Ierland niet beschikken over sterspelers Gareth Bale en Aaron Ramsey • Bale kampt nog altijd met een spierblessure, Ramsey is absent wegens persoonlijke omstandigheden • Wales won in eigen huis al van Ierland, daarna volgden nederlagen tegen Denemarken en Spanje •

• Wereldkampioen de Verenigde Staten en Canada hebben zich geplaatst voor het WK Vrouwenvoetbal • De twee landen hebben de finale gehaald van het CONCACAF-kampioenschap • Jamaica en Panama strijden in de troostfinale om het derde ticket dat de CONCACAF krijgt • Het WK vindt volgend jaar plaats, in Frankrijk •

• De kraker tussen Feyenoord en PSV is uitverkocht • De wedstrijd staat op het programma voor 2 december, vier dagen na de thuiswedstrijd van PSV tegen Barcelona in de Champions League • Vorig seizoen kwam PSV twee keer op bezoek in De Kuip • In de strijd om de KNVB-beker won Feyenoord, in de competitie won PSV •

• Fernando Rodríguez Serena is op 77-jarige leeftijd overleden • Serena speelde tussen 1963 en 1968 voor Real Madrid • In 1966 bezorgde de Madrileen zijn ploeg de Europa Cup I door de winnende goal te maken in de finale tegen Partizan Belgrado • Serena speelde in totaal 86 wedstrijden voor De Koninklijke, met wie hij ook vier keer kampioen van Spanje werd •