Kortom - Sinisterra schittert, bekerwinst Ajax Onder-19

In onderstaand overzicht lees je de hele dag door een korte weergave van nieuwtjes uit de internationale en de vaderlandse voetbalwereld.

Luis Sinisterra is belangrijk geweest voor Colombia op het WK Onder-20 • De aanvaller van Feyenoord scoorde twee keer in de groepswedstrijd tegen Tahiti • Na zijn twee goals liepen de Zuid-Amerikanen uit naar een 6-0 zege • Daardoor is Colombia geplaatst voor de achtste finales van het toernooi in Polen •

• Het contract van Lars Veldwijk bij Sparta Rotterdam is met een jaar verlengd • De spits tekende vorige zomer een verbintenis voor een seizoen, met een optie voor nog een extra jaar bij promotie naar de Eredivisie • Daags na het succes in de play-offs heeft Sparta die optie gelicht •

• De bekerfinale voor ploegen onder 19 jaar is woensdag een prooi geworden voor Ajax • De Amsterdammers wonnen met 1-3 van FC Groningen Onder-19 • In de eerste helft scoorde Kenneth Taylor vanuit een vrije trap namens Ajax • Na rust trok Romano Postema de stand gelijk in het Hitachi Capital Mobility Stadion • Taylor zette Ajax tien minuten voor tijd weer op voorsprong • In blessuretijd tekende Brian Brobbey zelfs voor 1-3 •

Mattijs Branderhorst speelt de komende twee seizoenen voor NEC • De doelman kwam sinds januari van dit jaar al op huurbasis uit voor de Nijmegenaren, die hem nu transfervrij overgenomen hebben van Willem II • In het contract van de 25-jarige keeper is een optie voor een derde seizoen opgenomen •

• West Ham United neemt afscheid van Andy Carroll, Samir Nasri en Adrián • De aflopende contracten van het drietal worden niet verlengd • Carroll (30) speelde 142 wedstrijden voor West Ham, Adrián kwam zelfs 150 keer uit voor de club • Nasri werd in januari nog vastgelegd, maar kwam sindsdien niet verder dan zes wedstrijden •

• Neymar is woensdagmiddag geblesseerd uitgevallen tijdens de training van Brazilië • De sterspeler van het land verstapte zich en hinkte vervolgens richting de kleedkamer • Het is onduidelijk hoe ernstig de blessure is • Het is sowieso niet de week van Neymar, die eerder te horen kreeg niet langer de aanvoerder van Brazilië te zijn •