Korte invalbeurt biedt Pereiro welkome afleiding van PSV-misère

Reacties

Bij PSV was Gastón Pereiro de laatste maanden vooral tribuneklant of bankzitter, maar de 24-jarige middenvelder mocht zich deze week desondanks melden bij de Uruguayaanse nationale ploeg.

Korte invalbeurt biedt Pereiro welkome afleiding van PSV-misère
© Pro Shots

Bondscoach Óscar Tabárez stuurde begin deze week een uitnodiging naar Eindhoven, nadat Nahitan Nández en Jonathan Rodríguez geblesseerd afhaakten. En dus mag Pereiro zich verheugen op zijn eerste minuten als international sinds afgelopen zomer, toen hij met Uruguay actief was op het toernooi om de Copa América.

Pereiro reisde toen nog af naar Zuid-Amerika met 36 wedstrijden voor PSV in de benen, maar dit seizoen is er voor de technisch begaafde linkspoot een hoop veranderd. Nadat zijn transfer naar Spartak Moskou geen doorgang vond en een sleutelbeenbreuk hem in augustus en september aan de kant hield, was het lang wachten op speeltijd.

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover. De nood was hoog in Tilburg en dus deed Mark van Bommel voor het eerst sinds augustus een beroep op Pereiro, die prompt de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam tegen Willem II. De crisis van PSV beëindigde hij er niet mee, maar voor Tabárez was het genoeg Pereiro alsnog op te roepen.

Het zal voor de middenvelder een welkome afleiding zijn na enkele vervelende maanden op De Herdgang. Overigens hoeft Pereiro niet de lange reis naar Zuid-Amerika te maken. Uruguay bereidt zich in Hongarije voor op de oefeninterland van vrijdag tegen datzelfde Hongarije. Daarna reist het af naar Israël voor een duel met Argentinië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer G. Pereiro
Meer over G. Pereiro
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.