Korotaev-sprookje is uit bij Roda JC: 'Alexei is hier zeer emotioneel onder'

Reacties

Alexei Korotaev is met de komst van de nieuwe investeerders bij Roda JC Kerkrade definitief van het toneel verdwenen. Een toneel waar hij slechts heel even zijn opwachting maakte, maar wel meteen een blijvende indruk achterliet.

Korotaev-sprookje is uit bij Roda JC: 'Alexei is hier zeer emotioneel onder'
© Pro Shots

Drie jaar geleden ontvouwde de jonge miljardair, een voormalig schoonspringer die schatrijk werd in de bankwereld, zijn grote plannen. Hij schetste visioenen van Champions League-voetbal en stuurde zijn wereldberoemde vriend Nicolas Anelka om Roda door te lichten. Het was te mooi om waar te zijn. Letterlijk.

Arrestatie
Korotaev werd een week na zijn presentatie gearresteerd op verdenking van fraude en zit, ondanks een aantal uitspraken in zijn voordeel, tot op de dag van vandaag verstrikt in een voor de leek onnavolgbaar juridisch web. Nog altijd mag hij Dubai niet verlaten, staan zijn bankgelden geparkeerd en kan hij feitelijk niks betekenen voor Roda.

Reden voor de nieuwe machthebbers om hem buitenspel te willen zetten. Tot begin deze week leek dat echter niet zomaar te lukken. Korotaev wilde zijn clubaandelen, twintig procent, niet opgeven. Uiteindelijk ging hij toch overstag, na bemiddeling van Stijn Janssen. De Limburgse fiscalist, eerder werkzaam in Dubai, was de man die zijn geliefde Roda koppelde aan Korotaev. Hij is ook de man geweest die voor een soepele breuk tussen beide partijen heeft gezorgd.

Advocaten
'Het leek een hell of a job te worden', zegt Janssen over de oplopende spanningen tussen de Zwitserse Rus en de Roda-investeerders die zich in de Phoenix Groep hebben verenigd. 'Er werd gesproken over advocaten en toestanden. Toen heb ik contact opgenomen en gezegd dat we deze zaak ook op een andere manier konden oplossen. "Dat wil ik proberen, maar dan moeten jullie me wel de kans geven", heb ik aangegeven. Uiteindelijk is het gelukt en hebben we alles netjes afgehandeld. Er is geen advocaat aan te pas gekomen. We krijgen geen FC Den Bosch-toestanden. Dat was voor mij wel een prioriteit.'

'In het belang van de club heeft hij nu een stap opzij gezet', vervolgt Janssen. 'Maar wel met pijn in het hart. Alexei is hier zeer emotioneel onder. Mensen doen er lacherig over, Roda betekende echt iets voor hem. Zeker toen hij in de gevangenis zat en zich zo ellendig voelde. Roda was een uitlaatklep, een vooruitzicht op betere tijden. Hij verheugde zich er enorm op met de club aan de slag te gaan. Supporters hingen spandoeken voor hem op, voerden gesprekken met hem via Skype, kwamen zelfs naar Dubai om hem te ontmoeten; dat raakte hem allemaal zeer.'

Lees op VI PRO meer over de toekomstplannen van Roda JC:

Bekijk hier al onze video's
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.