Kopspecialist De Jong kan beste cijfers in La Liga overleggen

Reacties

Luuk de Jong zette Sevilla zondag met een rake kopbal op het goede spoor. De Oranje-international kent de betekenis van zijn bijdrage.

Kopspecialist De Jong kan beste cijfers in La Liga overleggen
© Pro Shots
Cádiz
Cádiz
1 - 3
Sevilla
Sevilla

De Jong maakte zondag na een uur zijn entree. Met de Nederlandse spits in de gelederen moest de achterstand tegen Cádiz omgebogen worden. De Oranje-international zette vier minuten later de toon met een rake kopbal.

Zijn eerste goal van het seizoen was meer dan alleen de gelijkmaker. 'Het was belangrijk', keek De Jong op de clubwebsite terug op de 1-1. 'Ik probeer altijd het team te helpen. Dat is de sleutel als ik scoor. Want we krijgen dan meer energie, gaan beter spelen en kunnen terugkomen met goede doelpunten.'

De Oranje-international, die Munir El Haddadi en Ivan Rakitic de zege voor Sevilla zag bezorgen, kent zijn plaats bij Sevilla. 'We spelen veel wedstrijden in korte tijd. Het is niet makkelijk, maar we hadden deze reactie nodig. We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste.'

De goal van De Jong was op aangeven van Jesus Navas, die de Nederlander vanaf de flank veel vaker weet te vinden. En dat de voormalige PSV-spits met het hoofd scoorde, was ook al niet verrassend. Sinds de start van het vorige seizoen deed niemand dat vaker in La Liga: vijf keer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.