Koploper PEC haalt uit tegen Jong AZ en loopt weg bij Heracles

PEC Zwolle heeft vrijdagavond overtuigend afgerekend met Jong AZ. Achtervolger Heracles Almelo verslikte zich tegelijkertijd in VVV-Venlo. MVV Maastricht haalde na een reeks mindere wedstrijden uit tegen TOP Oss.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
4 - 1
Jong AZ
Jong AZ

PEC kon tegen de Alkmaarse talenten niet beschikken over sterspeler Thomas van den Belt, die voor één duel geschorst was. Ook zonder zijn topscorer was de ploeg van Dick Schreuder echter veel te sterk voor Jong AZ. Apostolos Vellios opende halverwege de eerste helft de score door de bal knap aan te nemen en langs doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro te tikken. Via twee treffers van Younes Taha en een rake kopbal van Dean Huiberts liep PEC daarna verder weg. Mexx Meerdink redde na iets meer dan een uur nog wel de eer namens de bezoekers.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
3 - 1
Heracles Almelo

PEC kreeg vervolgens goed nieuws uit Limburg, waar achtervolger Heracles Almelo zich verslikte in VVV. De gasten namen in de eerste helft nog wel de leiding via Lucas Schoofs, die met een droge schuiver de verre hoek vond. Nick Venema maakte in de tweede helft echter gelijk met zijn negende competitietreffer van het seizoen. Een kwartier voor tijd volgde de volgende dreun voor de Almeloërs, toen Kees de Boer uit de draai de 2-1 binnenwerkte. Heracles moest zo in de achtervolging, maar zover kwam het niet, de treffer viel aan de andere kant. Mitchell van Rooijen maakte in de 82ste minuut op fraaie wijze de 3-1 en bezorgde VVV zo een passend feestje, in de week van het 120-jarige jubileum.

FC Eindhoven
0 - 1
Almere City FC

FC Eindhoven had na ruime nederlagen tegen FC Dordrecht en Willem II iets recht te zetten, maar ook tegen Almere City FC ging het mis voor de equipe van Rob Penders. Pascu scoorde na een kwartier uit de rebound na een inzet van Jeredy Hilterman: 0-1. Toen Charles-Andreas Brym in de tweede helft ook nog zijn tweede gele kaart pakte, kwam Eindhoven niet meer tot een comeback. Almere neemt zo de derde plaats steviger in handen.

MVV Maastricht
5 - 1
TOP Oss
TOP Oss

MVV was na een reeks dramatische resultaten behoorlijk weggezakt in de KKD en zelfs in eigen huis tegen TOP Oss leek het mis te gaan voor de Limburgers, toen Rick Stuy van den Herik de 0-1 liet aantekenen. Daarna herpakte de thuisploeg zich echter overtuigend. Dankzij twee goals en een assist van Ruben van Bommel werd het toch nog een fijne avond voor het thuispubliek in De Geusselt.

Willem II
Willem II
1 - 0
FC Dordrecht

Willem II boekte afgelopen week klinkende zeges op Helmond Sport en FC Eindhoven en kon tegen FC Dordrecht zo goede zaken doen. Jizz Hornkamp kreeg vroeg in de tweede helft dé kans om de bevrijdende 1-0 te maken, maar Liam Bossin keerde zijn strafschop op knappe wijze. Door een goal van Elton Kabangu in de 77ste minuut gingen de drie punten toch naar de Tricolores, die zo over Eindhoven heen wippen op de ranglijst.

NAC Breda
NAC Breda
2 - 0
De Graafschap

Zonder trainer Adrie Poldervaart, die thuis zit met het Guillain-Barré Syndroom, nam De Graafschap het vrijdagavond op tegen NAC Breda. Vooraf was er op fraaie wijze aandacht voor Ralf Seuntjens, oud-speler van beide clubs, daarna draaide NAC de duimschroeven op het veld aan. Odysseus Velanas opende in de eerste helft de score met een rake strafschop, na rust maakte de zeventienjarige Ezechiel Banzuzi er 2-0 van.

FC Den Bosch
4 - 2
Jong Ajax
Jong Ajax

Het duel tussen FC Den Bosch en Jong Ajax leverde een doelpuntenfestijn op. Anass Ahannach opende het bal op De Vliert, waarna Jorrel Hato en Kristian Hlynsson de Amsterdammers op 1-2 brachten. Via Joey Konings (2x) en Faris Hammouti draaide de thuisploeg het toch nog helemaal om. Den Bosch staat nu boven Jong Ajax op de ranglijst.

Helmond Sport
1 - 0
Roda JC Kerkrade

Helmond Sport had dit kalenderjaar nog niet gewonnen, maar tegen Roda JC was het dan eindelijk raak voor de formatie van coach Bob Peeters. Hakon Lorentzen maakte al vroeg het verschil door de bal met links hard langs Roda-doelman Moritz Nicolas te schieten. Die klap kwamen de bezoekers niet meer te boven. Roda verliest zo aansluiting met de topzeven van de KKD.