De mooie perspectieven konden het humeur van Teun Koopmeiners niet helemaal doen opklaren. Bij de aanvoerder van AZ overheerste nog een kater.

AZ
1 - 1
Napoli
Napoli

AZ deed zichzelf in de ogen van Koopmeiners tekort met het 1-1 gelijkspel tegen Napoli. De Alkmaarders kwamen knap terug na een vroege en onnodige achterstand. 'Ze krijgen in de eerste helft één kans en dat is een goal', zei Koopmeiners na afloop tegen FOX Sports. 'Het was niet goed verdedigd van ons, we laten ze te makkelijk een voorzet geven en te makkelijk inschieten.'

AZ speelde een prima partij. 'Bij vlagen was het heel goed van ons. In de tweede helft hadden we genoeg kansen om te winnen', zei de aanvoerder, die zelf dé uitgelezen kans op de tweede treffer onbenut liet.

'Ik schiet 'm met overtuiging in, maar hij pakt hem goed', zei de middenvelder over zijn strafschop, die door David Ospina werd gestopt. 'Het is mijn schuld dat we nu geen drie punten pakken. Ik baal er gewoon van, ik heb het team in de steek gelaten.'

De uitslag van Real Sociedad-NK Rijeka (2-2) was positief voor AZ, dat volgende week met een zege verzekerd is van Europese overwintering. 'Dat is een mooie meevaller, maar ik zit nog met de penalty in mijn hoofd', aldus Koopmeiners.

Arne Slot
Trainer Arne Slot was gelukkig met het goede spel. 'Het is natuurlijk een teleurstelling dat je achter komt, maar het is nog knapper dat je vervolgens zo'n wedstrijd weet te spelen.'

De beloning in de vorm van een zege bleef achterwege. 'We hadden ons vorige week en vandaag al moeten belonen', nam Slot de laatste Europese wedstrijden mee. 'Maar het is een hartstikke goede uitgangspositie voor volgend week tegen Rijeka. Het zal niet eenvoudig zijn. Helaas hebben we ons deze twee weken niet beloond. Nu moeten we dat maar volgende week gaan doen.'