Koopmeiners verliest perfecte status: balans van 18-0 wordt 20-1

Dat zelfs de grootste strafschopspecialisten weleens falen, bleek zondagmiddag tijdens AZ - PEC Zwolle. Vlak voor rust zag Teun Koopmeiners zijn inzet worden gekeerd door doelman Michael Zetterer. Later in het duel nam hij ondubbelzinnig revanche.

AZ
AZ
2 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Tot zondagmiddag had de AZ-aanvoerder al zijn zestien pogingen voor de Alkmaarders verzilverd. Donderdag was hij vlak voor tijd nog trefzeker in het Europa League-duel met LASK Linz, waardoor AZ een 1-1 gelijkspel uit het vuur sleepte. Namens Jong Oranje was hij ook twee keer succesvol vanaf de stip, uit twee pogingen. Tegen PEC Zwolle ging het dus voor het eerst mis, waardoor zijn balans op 18-1 kwam als het gaat om pingels in de reguliere speeltijd.

In de tweede helft revancheerde Koopmeiners zichzelf door tot twee keer toe wél toe te slaan vanaf elf meter. Zo schroefde hij zijn succespercentage meteen weer op.

Koopmeiners behoorde vorig seizoen wel tot de AZ'ers die misten tegen Willem II in de voor de Alkmaarders noodlottig verlopen strafschoppenserie in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi.