Koopmeiners gaat beelden Isak bekijken na gemiste kans op hattrick

De thuiswedstrijd van AZ tegen PEC Zwolle was zonder twijfel de wedstrijd van Teun Koopmeiners. De penaltyspecialist miste tot de verbazing van velen een strafschop, maar maakte deze misser in de tweede helft goed, door de penalty's die nog volgden wél binnen te schieten.

AZ
AZ
2 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Voor zijn misser van zondagmiddag had Koopmeiners liefst achttien strafschoppen op rij verzilverd. Zijn eerste penalty tegen PEC was ook helemaal niet zo slecht ingeschoten, maar doelman Michael Zetterer zat er goed bij. 'Hij pakt 'm goed', complimenteerde Koopmeiners zijn tegenstander. 'Gelukkig krijgen we er daarna nog twee. Maar het is wel zonde, ik had eigenlijk een hattrick moeten hebben. Dat zou wel lekker zijn geweest.'

Koopmeiners twijfelde in de tweede helft niet toen de bal weer op de stip ging: hij ging ondanks zijn misser voor rust gewoon weer achter de bal staan. 'Bij penalty's hoort ook verantwoordelijkheid', zei Koopmeiners tegen FOX Sports. 'Als je er een mist moet je niet zielig gaan doen en een ander de penalty laten nemen.' Koopmeiners koos voor zijn tweede strafschop wel voor de andere hoek. Zetterer zag dat niet aankomen. Koopmeiners: 'Ik heb mijn aanloop zo bedacht dat ik geen knipperlicht aanzet als ik 'm in de andere hoek schiet.'

Vorig seizoen slaagde Alexander Isak er namens Willem II tegen Fortuna Sittard nog wel in om drie penalty's binnen te schieten in een wedstrijd. 'Dan moet ik zijn beelden maar eens terugkijken', lachte Mister Penalty Koopmeiners, die nu op twintig rake strafschoppen en een misser staat.

AZ-coach Arne Slot was trots op zijn aanvoerder. 'Ik vond het wel knap van Teun, die voor het eerst sinds lange tijd miste, maar vervolgens weer twee keer achter de bal ging staan en gewoon twee keer scoorde. Maar we hadden deze wedstrijd eigenlijk al veel eerder in het slot moeten gooien. 4-0 of 5-0 was voor deze wedstrijd ook geen rare uitslag geweest.'

Van Polen
PEC-verdediger Bram van Polen was het vooral met de eerste penalty die werd gegeven niet eens. Zelfs Myron Boadu, die door Van Polen onderuit ging in het strafschopgebied, was dat met hem eens. 'Dat zei hij tegen me', vertelde Van Polen. 'Ik ben echt fan van de VAR, maar in deze situatie moet je meer ballen tonen, vind ik. Voor de scheidsrechter is het moeilijk, maar je ziet echt dat ik de bal eerst raak. Dit zijn voetbalduels.'