Koopmeiners evenaart Van Galen en Martens met goal tegen PSV

Reacties

Teun Koopmeiners liet zich ook zondag weer gelden bij AZ. De aanvoerder van de Alkmaarders maakte de 2-0 in de topper tegen PSV en is dit seizoen nu bij twintig doelpunten direct betrokken geweest. Dat lukte deze eeuw pas twee middenvelders in Alkmaarse dienst.

Koopmeiners evenaart Van Galen en Martens met goal tegen PSV
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 0
PSV
PSV

Koopmeiners schoot in de tweede helft tegen PSV van afstand raak en bepaalde de eindstand zo op 2-0 in het voordeel van AZ. De middenvelder staat nu op vijftien Eredivisie-treffers en is daarmee clubtopscorer. Koopmeiners leverde ook nog vijf assists.

'Ik dacht: nu een keer met rechts', zei Koopmeiners na de wedstrijd tegen ESPN. 'Ik raakte de bal lekker. Jesper legde de bal ook wel lekker neer. Als we iets zuiniger aan de bal waren geweest, hadden we er nog meer doorheen kunnen voetballen en meer controle kunnen hebben. We hebben goed verdedigd en waren erg effectief vandaag.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eerder deze eeuw gingen Barry van Galen en Maarten Martens Koopmeiners al voor. Zij waren tot zondag de enige twee middenvelders van AZ die sinds 2000 bij twintig goals in één Eredivisie-seizoen betrokken waren. Van Galen deed dat in 2003/04, Martens in 2006/07.

De kans dat Koopmeiners het nog beter gaat doen dan Van Galen en Martens is levensgroot, want AZ speelt na zondag nog zeven Eredivisie-duels in dit seizoen. Koopmeiners verbeterde eerder al zijn persoonlijke record van elf goals, dat hij vorig seizoen neerzette.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer T. Koopmeiners
Meer over T. Koopmeiners
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.