Koopmans en Kramer dachten aan de 0-13 in Venlo, tot ergernis bij Brood

In twaalf minuten tijd scoorde Ajax vier keer in de eerste helft tegen ADO Den Haag en dus spookte bij doelman Luuk Koopmans en captain Michiel Kramer toch even de 0-13 van VVV-Venlo - Ajax door het hoofd. Ruud Brood dacht echter geen moment aan het duel in Venlo.

ADO Den Haag
2 - 4
Ajax
Ajax

'Als je passief bent in doordekken, spelen ze je alle kanten op. Het eerste kwartier viel nog wel mee, maar daarna ga je toch aan bepaalde dingen denken', doelde Koopmans op de wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax: 'Ja daar denk je dan wel aan. Maar gelukkig hebben we de rug gerecht. De tweede helft was een wereld van verschil en daar moeten we echt van leren. Als je goed in duels komt creëer je een paar goede aanvallen en scoor je zelfs twee keer.'

Kramer kon zich wel vinden in de woorden van de doelman: 'Natuurlijk denk je dan aan die wedstrijd in Venlo. Na die vier goals denk je toch: het zal toch niet? Er zijn jongens die nog nooit tegen Ajax hebben gespeeld. Dan staat het 0-4 en dan moet je nog een uur spelen. Maar in de tweede helft hebben we laten zien dat we kunnen voetballen. Weliswaar omdat Ajax gas terug nam, maar toch. In twintig minuten hebben we de wedstrijd uit handen gegeven.'

Ruud Brood
Toen coach Brood de woorden van zijn doelman hoorde, was hij verbaasd: 'Dat wil ik niet horen van mijn keeper. Als hij dat zegt zal ik het er nog wel over hebben met hem, want je moet anders denken. De tweede helft hebben we ook anders gedacht en gedaan dus ik ben het niet met hem eens. Hij moet gewoon met de wedstrijd bezig zijn en alles goed organiseren', zei de ADO-trainer.

Brood was wel blij te zien dat zijn ploeg na rust de schroom van zich af wist te gooien: 'We hebben twintig minuten goed verdedigd en Ajax is in die minuten niet gevaarlijk geweest. Daarom was ik ook best boos over die eerste goal, want dat hadden we niet zo afgesproken. We moeten blijven staan in de as zodat je het aan de buitenkant op kunt vangen. Maar daarna ging het rap, dan is Ajax heel goed en zie je de kwaliteit van dat team.'

Het laatste duel voor de winterstop is woensdag thuis met PEC Zwolle. In januari volgen cruciale wedstrijden tegen RKC Waalwijk, VVV-Venlo en FC Emmen. 'Dan moeten we de punten pakken', weet Koopmans.