'Koopje' voor City: Valencia-parel Ferran Torres eerste versterking

Reacties

Ferran Torres is de eerste zomerversterking van Manchester City. De Spaanse jeugdinternational komt over Valencia, dat naar verluidt 23 miljoen euro en twaalf miljoen aan bonussen ontvangt voor de twintigjarige vleugelaanvaller.

'Koopje' voor City: Valencia-parel Ferran Torres eerste versterking
© Pro Shots

Dat kan best worden gezien als een koopje voor City, want Torres geldt als een van de grootste talenten van de Spaanse velden. Vorig jaar leidde de bij Valencia opgeleide dribbelaar Spanje nog hoogstpersoonlijk naar de titel op het EK Onder-19 door in de halve finale tegen Frankrijk het winnende doelpunt te maken uit een strafschop en in de finale tegen titelverdediger Portugal beide goals te maken.

Afgelopen seizoen brak Torres door als basisspeler bij Valencia, waar hij in 2006 op zesjarige leeftijd in de jeugdopleiding terecht kwam. In La Liga was de rechtsbuiten goed voor vier goals en vijf assists en in de Champions League gaf hij in december de assist op de winnende goal van Rodrigo tegen Ajax (0-1). Omdat zijn contract nog maar één jaar doorliep, was Valencia genoodzaakt zijn parel te verkopen.

Bij City kan Torres worden gezien als de vervanger van Leroy Sané, die eerder deze zomer voor 45 miljoen euro de overstap maakte naar Bayern München. Manager Pep Guardiola is daarnaast ook nog op zoek naar versterking voor zijn defensie, waarvoor Oranje-international Nathan Aké een belangrijke kandidaat is. Aké degradeerde met AFC Bournemouth uit de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Valencia
Meer over Valencia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.