Koolwijk stopt als speler en kiest voor nieuwe rol bij Suriname

Reacties

Ryan Koolwijk is de nieuwe assistent-bondscoach bij de nationale ploeg van Suriname. De 36-jarige middenvelder stopt als voetballer en gaat bondscoach Stanley Menzo assisteren.

Koolwijk stopt als speler en kiest voor nieuwe rol bij Suriname
© Pro Shots

In maart werd al bekend dat het aflopende contract van Koolwijk bij PEC Zwolle formeel is opgezegd. De spelverdeler speelde dit seizoen in de competitie maar acht duels voor de club die de strijd tegen degradatie al heeft verloren. Voor Koolwijk is de tijd rijp voor een nieuw avontuur.

De zevenvoudig international van Suriname spreekt van een mooie kans om als trainer een nieuw pad te gaan bewandelen. Hij gaat zich onder meer bezighouden met het scouten van nieuwe potentiële internationals. Voor Koolwijk en Menzo wacht begin juni een nieuwe serie interlands. Suriname speelt dan drie wedstrijden in de Nations League, twee tegen Jamaica en één tegen Mexico. Het land slaagde er niet in zich te kwalificeren voor het komende WK. Canada was te sterk in de kwalificatiereeks.

Zoals gezegd betekent het nieuwe avontuur voor Koolwijk ook het einde van zijn spelersloopbaan. Hij speelde 235 wedstrijden in de Eredivisie en kwam in het Nederlandse betaalde voetbal uit voor Excelsior, NEC, Almere City FC, FC Dordrecht en dus PEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.