Koningstransfer Bayern: 'Coutinho wordt met afstand beste van de Bundesliga'

Reacties

De Duitse voetbalwereld kijkt reikhalzend uit naar de komst van Philippe Coutinho. De Braziliaanse spelmaker is inmiddels al geland in Duitsland, waar hij op huurbasis gaat spelen voor Bayern München. Zijn reputatie is hem ondanks zijn moeizame periode in Barcelona al vooruitgesneld.

Koningstransfer Bayern: 'Coutinho wordt met afstand beste van de Bundesliga'

Bayern pleegt volgens de Duitse media een echte coup met het binnenhalen van Coutinho, die in eerste instantie voor een jaar wordt gehuurd van Barcelona. Volgend jaar zou de regerend kampioen van Duitsland dan de optie tot koop kunnen lichten ter waarde van honderd miljoen euro. De 27-jarige international zou daarmee de duurste aankoop in de clubhistorie worden. Al valt niet uit te sluiten dat hij die titel weer snel kwijtraakt.

Het huren van Coutinho betekent immers allerminst dat Bayern de komst van Leroy Sané uit zijn hoofd heeft gezet. Hoewel voorzitter Karl-Heinz Rummenigge er geen uitspraken over wilde doen, is de algehele overtuiging dat Der Rekordmeister in de winter of volgend jaar zomer een nieuwe poging zal wagen de Duitse vleugelspits los te weken bij Manchester City. Mits het herstel van zijn zware kruisbandblessure goed verloopt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tot die tijd moet Coutinho zich samen met de van Internazionale gehuurde Ivan Perisic ontfermen over de erfenis van Arjen Robben en Franck Ribéry, samen met de al voor Bayern uitkomende Serge Gnabry en Kingsley Coman. Dat terwijl hij eigenlijk een spelmaker is. In het huidige systeem van trainer Niko Kovac is er echter geen plek voor een echte nummer 10, waardoor een rol vanaf de linkerflank meer voor de hand ligt.

Dat Coutinho ook vanaf die positie in staat is uit te blinken, bewees hij bij Liverpool. Zijn uitstekende spel op Anfield leverde hem de bijnaam El Magico op en begin 2018 een megatransfer naar Barcelona. In Camp Nou kwam hij echter nooit uit de verf. En dus laat Barça hem nu gaan naar Bayern, waar hij een kans krijgt op eerherstel. En als Coutinho overtuigt, wordt er opnieuw meer dan honderd miljoen euro voor hem betaald.

Twee jaar geleden werd James Rodríguez ook met veel bombarie binnengehaald door Bayern. Inmiddels is de Colombiaan na een verhuurperiode van twee jaar terug bij Real Madrid.
Twee jaar geleden werd James Rodríguez ook met veel bombarie binnengehaald door Bayern. Inmiddels is de Colombiaan na een verhuurperiode van twee jaar terug bij Real Madrid.

Volgens VfL Wolfsburg-directeur Jörg Schmadtke is het voor de Bundesliga geweldig dat Bayern een speler als Coutinho heeft gehaald. 'Je wordt er wel blij van ja, als zo'n grote naam naar de Bundesliga komt', vertelde hij bij Sport1. 'Dit betekent een opwaardering van de algehele competitie, er komt een speler met geweldige aanvallende kwaliteiten.' Analyticus Marcel Reif noemt Coutinho zelfs 'de beste Braziliaanse speler die nu actief is'.

Big deal
Hertha BSC-middenvelder Marko Grujic denkt eveneens dat Coutinho een daverend succes wordt bij Bayern. 'Het is een big deal voor de hele Bundesliga dat we nu de kans krijgen om Coutinho aan het werk te zien', zei Coutinho's oude ploeggenoot bij Liverpool tegen Sport Bild. 'Hij is een speciale, opwindende speler die tot geweldige dingen in staat is. Hij heeft ongelooflijke trucs en kwaliteiten. Hij zal met afstand de beste voetballer in Duitsland zijn.'

Het enthousiasme is dus groot in Duitsland ondanks de mindere periode van Coutinho bij Barcelona. Bayern heeft na het niet doorgaan van de sensationele Sané-deal alsnog een 'koningstransfer' afgerond. Toch heeft de Braziliaan alles te bewijzen in München. Maakt hij de hoge verwachtingen niet waar, dan sturen ze hem bij Der Rekordmeister zonder pardon terug naar Camp Nou en is hij slechts een tijdelijk alternatief voor Sané. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Philippe Coutinho
Meer over Philippe Coutinho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.