Chelsea is zaterdag Arsenal gepasseerd op de ranglijst in de Premier League. Thuis boekten de Londenaren tegen Huddersfield Town hun grootste zege onder Maurizio Sarri dankzij goals van Eden Hazard, Gonzalo Higuaín en David Luiz. Ryan Babel en Timothy Fosu-Mensah gingen met Fulham onderuit bij Crystal Palace.

Chelsea
Chelsea
5 - 0
Huddersfield Town

Chelsea kon zich geen geschikter tegenstander wensen om de bittere nasmaak van de 4-0 nederlaag bij AFC Bournemouth weg te spoelen. Huddersfield won dit seizoen pas twee keer en stevent in het huidige tempo af op rechtstreekse degradatie uit de Premier League. Ook op Stamford Bridge hadden The Terriers zaterdag weinig te vertellen. Juninho Bacuna en Terence Kongolo kregen ieder een basisplaats bij hun club en zagen hoe Chelsea voor rust de leiding nam.

Ross Barkley stichtte het eerste gevaar met een poging van afstand, waarna Aaron Mooy aan de overzijde net over kopte namens Huddersfield. De volgende mogelijkheid voor Chelsea, na een kwartier spelen, was raak: N’Golo Kanté bediende Higuaín in diens tweede wedstrijd voor Chelsea op maat en de spits had maar een seconde nodig om met een hard en zuiver schot de bovenhoek te vinden.

Huddersfield probeerde het daarna via Adama Diakhaby en Elias Kachunga, maar kwam er nooit echt doorheen. Chelsea wachtte geduldig op een geschikt moment om weer toe te slaan en was even gevaarlijk via David Luiz, maar het duurde uiteindelijk tot de blessuretijd voor de 2-0 viel. Kachunga bracht César Azpilicueta naar de grond en werd daarvoor bestraft met een penalty. Hazard trapte die onberispelijk binnen (2-0).

Na rust hield Chelsea de touwtjes in handen. The Blues hadden wat geluk dat de bal niet op de stip ging na een overtreding van Andreas Christensen op Kachunga, maar kwamen verder nauwelijks in gevaar. Na dik een uur gooide Hazard de wedstrijd op slot met zijn tweede en Chelseas derde van de dag. De Belg nam een uitstekende pass van Barkley met rechts aan, omspeelde de keeper en schoot daarna vanuit een lastige hoek knap binnen.

Vrijwel direct daarna viel ook de 4-0 in Londen. Hazard sneed naar binnen en gaf af aan Kanté, die de bal op zijn beurt ogenblikkelijk klaar legde voor Higuaín. De spits schoot via de elleboog van Kongolo raak en maakte zo zijn tweede van de wedstrijd. Kort voor tijd bepaalde Kachunga de eindstand ongewild op 5-0 toen hij een kopbal van David Luiz verlengde tot in eigen doel. Chelsea klimt nu naar plaats vier en wacht af hoe Arsenal het er zondag vanaf brengt tegen Manchester City.

Everton
Everton
1 - 3
Wolverhampton Wanderers

Luttele minuten onderweg kreeg de uitploeg al een meevaller te verwerken, toen Matt Doherty op avontuur ging en in aanraking kwam met Leighton Baines. Rúben Neves benutte de strafschop vervolgens feilloos in de benedenhoek. Daarna liet Wolverhampton na snel de 0-2 te maken en trad een oude voetbalwet in werking: André Gomes tekende aan de overzijde voor de fraaie gelijkmaker (1-1).

Toch trokken de gasten de wedstrijd weer naar zich toe. Op slag van rust kopte Raúl Jiménez van dichtbij de 1-2 binnen en na ruim een uur trapte Leander Dendoncker raak (1-3) na een geblokt schot van Diogo Jota. In het restant gebeurde niets spraakmakends, op de entree van een zwarte kat na die de gemoederen twee minuten bezighield. Dankzij de knappe uitzege op Goodison Park groeit de voorsprong van Wolverhampton op Everton tot vijf punten.

Crystal Palace
2 - 0
Fulham
Fulham

Twee Nederlanders in de basis bij Crystal Palace-Fulham. Patrick van Aanholt schudde voorafgaand de hand van Ryan Babel, die na zijn belangrijke rol van afgelopen dinsdag tegen Brighton & Hove Albion (4-2) weer in de basis stond. Hij zag Palace na 25 minuten op voorsprong komen via Luka Milivojevic, die na een handsbal een strafschop benutte. Christian Benteke raakte daarna nog de lat voor de thuisploeg.

Fulham-manager Claudio Ranieri zag vervolgens hoe zijn ploeg geen grip meer kreeg op de wedstrijd. De beste kansen waren ook na rust voor Palace, via onder anderen Jeffrey Schlupp (redding Sergio Rico) en Mamadou Sakho (naast). Daarvoor was Timothy Fosu-Mensah al ingevallen voor Cyrus Christie. Bij Palace debuteerde Michy Batshuayi na 83 minuten als vervanger van Jordan Ayew. De Belg werd op Deadline Day gehaald van Chelsea en had een aandeel in de 2-0. Rico redde op zijn schot en in de rebound scoorde Schlupp.

Brighton & Hove Albion
0 - 0
Watford
Watford

Bij Brighton-Watford stonden Jürgen Locadia en Daryl Janmaat tegenover elkaar. Aan de kant van de thuisploeg startte ook Davy Pröpper. Brighton speelde sterker dan Watford, dat weliswaar wel een aantal plekken hoger staat op de ranglijst. Een goal maken bleek een lastiger karwei voor Locadia en co. De grootste kans uit de eerste helft was al vroeg voor Gaetan Bong, die net over schoot. Brighton was verder wel gevaarlijk, maar kreeg nauwelijks schoten tussen de palen.

Aan de andere kant hielp Janmaat zijn ploeg bijna aan de voorsprong. Na een uur bediende de rechtsback Ken Sema, wiens kopbal net over het doel zeilde. Locadia was in de slotfase ook nog dicht bij een goal, maar keeper Ben Foster had een antwoord op zowel zijn kopbal als zijn schot richting de rechterhoek.

Burnley
Burnley
1 - 1
Southampton
Southampton

Burnley kwam met de schrik vrij in de degradatiekraker tegen Southampton, dat na rust op voorsprong kwam via Nathan Redmond. Lang leek 0-1 ook de uitslag te worden, tot de bal diep in de extra tijd nog op de stip ging voor de thuisploeg. Invaller Peter Crouch, op Deadline Day overgekomen van Stoke City, kopte de bal tegen de arm van Jack Stephens. Ashley Barnes benutte de strafschop en bepaalde de eindstand op 1-1.