'Koning Deadline Day' Brands haalt ook Zouma nog naar Everton

Reacties

Marcel Brands zal zijn eerste transferperiode als technisch directeur van Everton niet snel vergeten. Na de komst van Bernard, Yerry Mina en André Gomes is ook Kurt Zouma nog op de valreep gestrikt. De verdediger wordt een jaar gehuurd van Chelsea.

'Koning Deadline Day' Brands haalt ook Zouma nog naar Everton

De Engelse transfermarkt sloot donderdag om 18.00 uur (Nederlandse tijd). Chelsea en Everton kwamen al voor deze deadline tot een akkoord, maar vervolgens was het onduidelijk of het papierwerk wel op tijd in orde was gemaakt. Pas vrijdagmiddag kwam er duidelijkheid en kon Everton Zouma presenteren.

Chelsea verhuurde Zouma (23) in het afgelopen seizoen ook al. Toen kwam de tweevoudig Frans international een jaar lang uit voor Stoke City. Zouma was een vaste basisspeler bij The Potters en kwam tot 34 competitiewedstrijden, maar kon niet voorkomen dat Stoke degradeerde uit de Premier League. Nu gaat hij in zijn zoektocht naar speelminuten aan de slag bij Everton.

Chelsea kocht Zouma in januari 2014 voor bijna vijftien miljoen euro van Saint-Étienne. Voor zijn Londense broodheer speelde de verdediger tot dusver 71 officiële wedstrijden. Zijn contract bij Chelsea werd nog voor zijn verhuurperiode aan Stoke opengebroken en loopt nu nog vijf jaar door. Chelsea ziet dus nog zeker toekomst in Zouma en wilde hem dan ook niet verkopen.

Bij Everton is Zouma de zesde aanwinst van deze zomer, na Richarlison (Watford), Lucas Digne (Barcelona), Bernard (Shakhtar Donetsk, was transfervrij), Mina en André Gomes (beiden Barcelona). Gomes wordt net als Zouma gehuurd door Everton. De ploeg van Marco Silva speelt zaterdag om 18.30 uur Nederlandse tijd zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, uit tegen Wolverhampton Wanderers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.