Konaté (nog) niet naar Real Madrid of Barcelona: Liverpool slaat officieel toe

Reacties

Liverpool heeft Ibrahima Konaté binnen. De 22-jarige verdediger komt over van RB Leipzig en zal als de laatste formaliteiten zijn afgehandeld een meerjarig contract ondertekenen.

Konaté (nog) niet naar Real Madrid of Barcelona: Liverpool slaat officieel toe
© Pro Shots

Eerder in de week werd al duidelijk dat de transfer van de Frans jeugdinternational eraan zat te komen, maar nu hebben The Reds hun nieuwste aanwinst ook daadwerkelijk aangekondigd. Daarbij wordt wel aangetekend dat hij de medische keuring nog moet doorstaan en de papierwinkel (werkvergunning etc.) succesvol moet worden afgerond.

Konaté komt over van RB Leipzig, waar zijn verbintenis doorliep tot medio 2023. Door een gelimiteerde afkoopsom van veertig miljoen euro hoefden beide clubs niet eens te onderhandelen.

Konaté doorliep zijn opleiding bij Paris FC en Sochaux en maakte zijn eerste meters als prof bij die laatstgenoemde club. In 2017 stapte de Franse jeugdinternational over naar RB Leipzig. Destijds voorspelde Ralf Rangnick - die in verschillende functies aan het Red Bull-project was verbonden - een gouden toekomst voor de technisch en fysiek sterke verdediger. 'Dit is echt een coup. Ik zie hem ooit wel uitkomen voor Real Madrid of Barcelona.'

Reactie
'Ik ben enorm blij om naar zo'n grote club te komen', vertelt Konaté in zijn eerste interview op de website van Liverpool. 'Dit is een geweldig moment voor mij en mijn familie. Ik kan niet wachten om mijn ploeggenoten te ontmoeten. Eerst richt ik me nog op het jeugd-EK. Daarna voeg ik me bij een van de beste teams van de wereld.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.