Kompany wijst Anderlecht de weg: Ajax is stip aan horizon

Reacties

Anderlecht wil graag weer een rol van betekenis gaan spelen. Trainer Vincent Kompany ziet genoeg potentie in de Brusselse club, waarbij Ajax met het 'echt leuke voetbal in Europa' het voorbeeld is.

Kompany wijst Anderlecht de weg: Ajax is stip aan horizon
© Pro Shots

Anderlecht plaatste zich afgelopen zondag pas op de laatste speeldag voor de play-offs om de Belgische titel. Voor de opkrabbelende club is dat een stap in de goede richting na een seizoen zonder Europees voetbal.

Voor Kompany gaat het om meer dan alleen de ploeg coachen. 'We moeten snoeien in de kosten, ervoor zorgen dat we talenten kansen blijven geven, de boeken op orde krijgen', zegt de oud-international in These Football Times. 'En als dat is gelukt, moeten we ervoor zorgen dat we ons geld opnieuw op de juiste manier investeren.'

Dat pad moet leiden tot een terugkeer op het Europese podium, waarbij Anderlecht met aantrekkelijk voetbal de harten wint. Volgens Kompany is dat waar de Brusselse club naar moet streven. Het kan snel gebeuren.

'Als het allemaal lukt, horen we voor het je weet weer bij ploegen als Red Bull Salzburg en Ajax, teams die echt leuk zijn om naar te kijken in de Europese competities', aldus Kompany. 'We kunnen echt een van de ploegen uit de kleine landen worden die eigenlijk overpresteren in Europa.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.