Kompany trekt boetekleed aan: 'Geen resultaat, geen excuses'

Reacties

De terugkeer van Vincent Kompany bij Anderlecht is nog geen onverdeeld succes. De club won dit seizoen nog geen enkele wedstrijd en vrijdagavond ging het dubbel mis. Er werd verloren van Genk en Kompany viel geblesseerd uit. De 33-jarige verdediger reageerde via social media op de malaise.

Kompany trekt boetekleed aan: 'Geen resultaat, geen excuses'

Anderlecht maakte vorig seizoen ook al weinig indruk in België. De 34-voudig kampioen plaatste zich weliswaar voor de play-offs waarin gestreden werd om het kampioenschap, maar in die kampioenspoule eindigde de club op de laatste plaats. Omdat vorig seizoen de groepsfase van de Europa League ook meteen het eindstation voor Anderlecht was, kon het team zich niet meer plaatsen voor Europees voetbal.

En dus gaat dit seizoen met Kompany als speler/manager het vizier op de competitie en de beker. In de eerste vijf wedstrijden maakte Anderlecht slechts drie doelpunten en werden er in totaal twee punten gepakt. Het gevolg is een dertiende plaats na vijf wedstrijden.

Dat Kompany zelf weer met een blessure uitviel maakte het allemaal des te pijnlijker. In een korte reactie op Twitter ging de voormalig speler van Hamburger SV en Manchester City niet in op zijn kwetsuur. 'We geloven niet in de hype, we geloven niet in drama. We geloven in het proces', doelt Kompany op de ontwikkeling van de club en zijn medespelers. 'We blijven goed voetbal spelen, met een erg jonge spelersgroep. Maar, geen resultaat, geen excuses. We kunnen niets anders doen dan hard blijven werken.'

Het is nog niet duidelijk hoelang Kompany uit de roulatie is, maar men verwacht dat dit minimaal voor twee wedstrijden zal zijn. Dit gebeurt juist voor de maand waarin Anderlecht met Standard Luik, Antwerp FC en Club Brugge drie zware wedstrijden voor de boeg heeft. Ook komt België in actie tegen San Marino en Schotland (6 en 9 september), terwijl in Engeland op 11 september de afscheidswedstrijd van Kompany bij Manchester City op de agenda staat. Mogelijk mist Kompany dat duel dus door blessureleed, wat gezien het blessureverleden van de Belg ietwat ironisch is.

Vincent Kompany (voorgrond) en zijn medespelers nemen al zittend plaats voor het uitvak met Anderlecht-supporters na de verloren wedstrijd tegen Genk.
Vincent Kompany (voorgrond) en zijn medespelers nemen al zittend plaats voor het uitvak met Anderlecht-supporters na de verloren wedstrijd tegen Genk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.